Ψωμί σόδας

15'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, Χρυσός Μύλος 
  • • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος 
  • • 1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής, Belbake 
  • • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe 
  • • 200γρ. πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι , ΓΑΛΠΟ 
  • • 120γρ. χλιαρό νερό 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο. 

2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. 

3. Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και το νερό. 

4. Ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μια δεμένη ζύμη. 

5. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. 

6. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και ζυμώστε σε δύο μπάλες. 

7. Με ένα μαχαίρι χαράξτε σταυρό πάνω από τα ψωμιά. 

8. Ψήστε στους 220°C για 30 – 40 λεπτά. 

9. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει καλά προτού το κόψετε. 

X