“Red Velvet cupcakes” από παντζάρι με σοκολατένια επικάλυψη από μους αβοκάντο

Υλικά για 12 μικρά κέικ

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο βάρους 700γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 100γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 πρέζες αλάτι

Για τα cupcakes

  • 1¼ (150γρ.) φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πρέζα αλάτι
  • ¾ φλιτζ. (100γρ.) τριμμένο και στραγγισμένο μήλο
  • ¾ φλιτζ. (120γρ.) πουρέ από φρέσκο παντζάρι
  • ⅓ φλιτζ. (75γρ.) λάδι φυτικό
  • ¾  φλιτζ. γάλα (185γρ.) (ή άλλες εναλλακτικές γάλακτος όπως σόγια)
  • ½  κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. σόδα

Μέθοδος παρασκευής

 Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  1. Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα τους.
  2. Αφαιρέστε τη σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  5. Τοποθετήστε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να ετοιμαστούν τα cupcakes.

Για τα cupcakes

  1. Ψήστε τα παντζάρια με το ξίδι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι.
  3. Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
  4. Λαδώστε 12 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και μοιράστε το μείγμα γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
  5. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°Cγια 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή, σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  6. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν πριν να τα στολίσετε.  Στη συνέχεια ξεφορμάρετε και στολίστε με το μους σοκολάτας.
TOP