Σπαγγέτι α λα καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)

10'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. σπαγγέτι, Combimo ή φρέσκα (βλέπε βασική συνταγή)
  • 70 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους, dulano
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, Lovilio
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 3 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα: μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με λίγο αλάτι και ακολούθως προσθέστε το μπέικον.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το τυρί, και το πιπέρι.
  4. Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη 100ml βραστό νερό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το μπέικον και σκόρδο.
  6. Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά.
  7. Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.
  8. Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, αλατοπιπερώστε.
  9. Πασπαλίστε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
X