Γεύσεις Αιγαίου

Πίτα σπανάκι και φέτα Φολεγάνδρου

Υλικά για μία πίτα διαμέτρου 30 εκατοστών

Για το φύλλο:

  • 6 φύλλα κρούστας για πίτες (μπακλαβά)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 κιλό τυρί φέτα
  • 3 ματσάκια σπανάκι
  • 3 μέτρια βιολογικά αυγά
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το άλειμμα των φύλλων

  • μείγμα για το τελείωμα (1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. νερό)

Μέθοδος παρασκευής

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Αφού καραμελώσει προσθέτουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίστε τα τυριά με τα χέρια αφού αφαιρέσετε το υγρό από τη συσκευασία.
  3. Κτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε τα μέσα στο τυρί.
  4. Στο ίδιο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής: μείγμα καραμελωμένο κρεμμύδι και σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα.

 

Για την ετοιμασία/ψήσιμο:

  1. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόχαρτο διαμέτρου 30 εκατοστών. Το λαδόχαρτο θα βοηθήσει την πίτα να βγει πιο εύκολα από τη φόρμα μετά το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  2. Τοποθετήστε δύο φύλλα μέσα στο ταψί. Τα πρώτα 2 (δύο) φύλλα, όπως και τα επόμενα, θα πρέπει να εξέχουν από το ταψί.
  3. Ραντίστε τα πρώτα φύλλα με το ελαιόλαδο.
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα επόμενα 2 (δύο) φύλλα.
  5. Κρατήστε δύο τελευταία φύλλα χωρίς να τα λαδώσετε.

 

Για το τελείωμα:

  1. Ρίξτε το μείγμα της πίτας μέσα στο ταψί με τα φύλλα. Τοποθετήστε πάνω τα τελευταία φύλλα κλείνοντας σαν πώμα την πίτα.
  2. Ακολούθως, κλείστε τις άκρες δημιουργώντας έτσι ένα κουλούρι (κόθρο) γύρω-γύρω από το ταψί. Επιπλέον, ραντίστε τα φύλλα γύρω-γύρω με το ελαιόλαδο.
  3. Ετοιμάστε το μείγμα για την επάλειψη. Κτυπήστε 1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. νερό. Το μείγμα αυτό θα μας δώσει ένα εφέ στο φύλλο της χωριάτικης πίτας.
  4. Ρίξτε το μείγμα για την επάλειψη ομοιόμορφα πάνω στην πίτα και τρυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι γύρω γύρω.
  5. Ψήστε στους 170°C για μία ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Αφαιρέστε την από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.
Νησιώτικη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαρίδες με ούζο

Υλικά για 4 άτομα

Για τη φάβα

  • 100γρ. φάβα, μουλιασμένη σε 400γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες (60γρ. καθαρισμένο)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες (50γρ.)
  • 450γρ. νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο

 

Για το γαρνίρισμα

  • ελαιόλαδο για το ράντισμα
  • Ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. κουτρούβι τουρσί
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για της γαρίδες 

  • 600 γρ. γαρίδες 18/20
  • ½ φλ. κρασί άσπρο
  • ½ φλ. ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Για τη φάβα

  1. Μουλιάστε τη φάβα σε ζεστό νερό για μισή με μία ώρα. Ακολούθως στραγγίστε τη φάβα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να μαράνει. Αφού μαράνει προσθέστε και το καρότο και ανακατέψτε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε τη φάβα και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέστε το νερό και τη δάφνη και ανακατέψτε μια φορά.
  5. Βράστε σε δυνατή φωτιά και αφού κοχλάσει το νερό, ανακατέψτε ακόμη μια φορά μόνο και χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσετε τη φάβα για περίπου μισή ώρα.
  6. Ελέγχετε ανά διαστήματα εάν υπάρχει αρκετό νερό. Εάν χρειαστείτε κι άλλο νερό προσθέστε ζεστό νερό. Η φάβα θα πρέπει να λιώσει από το βράσιμο αλλά να μην έχετε πολύ νερό στην κατσαρόλα.
  7. Αφού ψηθεί, αφαιρέστε τη δάφνη και πολτοποιήστε την. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι (εάν χρειάζεται).
  8. Η φάβα σερβίρεται χλιαρή, οπότε αφήστε την να κρυώσει.
  9. Για τις γαρίδες: αφού καθαριστούν τις σοτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά, στην συνέχεια ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να ελαττωθεί για 2-3 λεπτά. Αφού ελαττωθεί προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε ακόμα 4-5 λεπτά για να ελαττωθεί και αυτό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
  10. Σερβίρετε σε μπολ σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τις γαρνιτούρες. Ραντίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με κόκκινο κρεμμύδι και την κάππαρη. Τοποθετήστε κομμάτια γαύρου και πασπαλίστε με μαϊντανό. Σερβίρετε με φρέσκο λεμόνι.
Ρεθυμνιώτικη κουκουβάγια

Υλικά για 6-8 μερίδες

  • Κριθαροκούλουρα (παξιμάδια)
  • 2 μεγάλες κόκκινες και ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα ή μυζήθρα σπασμένη με τα δάκτυλα

Για το σερβίρισμα

  • Κάπαρη
  • Ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τρίψτε μία ντομάτα και την άλλη ψιλοκόψτε την.
  2. Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη ντομάτα σε ένα μπολ μαζί με το μηλόξιδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το κρεμμυδάκι, τη φέτα και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα κριθαροκούλουρα και τοποθετήστε πάνω την τριμμένη ντομάτα σε λεπτή στρώση.
  4. Μοιράστε πάνω από την τριμμένη ντομάτα το μείγμα με τη φέτα.
  5. Γαρνίρετε με κάπαρη, ελιές και ραντίστε ελαιόλαδο.
Φουρνιστό ρυζόγαλο

Υλικά για τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών
Ή σερβίρετε κρύο σε 4 μπολάκια των 80 γρ.

  • 50γρ. (1/2 φλιτζάνι) ρύζι γλασέ Λαμίας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150γρ. (1¼ φλιτζάνι) νερό
  • 20γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη
  • 230γρ. (1 φλ.) γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
  • 1/3 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.σ. (12γρ) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)
  • 3 κ.σ. (25γρ.) κρύο νερό

 

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

 

Για το σερβίρισμα

  • Αλεσμένη κανέλα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατέψτε, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε ξανά στα μισά του χρόνου.
  3. Αφού το ρύζι μαλακώσει και ψηθεί, ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και ανακατέψτε. Αφήστε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
  4. Παράλληλα, διαλύστε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ) σε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  5. Αφού κοχλάσει το γάλα με το ρύζι, ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε ξανά.
  6. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  7. Αν θα το σερβίρετε κρύο: Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και μοιράστε το σε 4 μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα. Αφού κρυώσει, τοποθετήστε το στο ψυγείο και παγώστε το για 2 ώρες περίπου.
  8. Αν θα το ψήσετε στο φούρνο: Μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
  9. Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
  10. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
  11. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

 

Για το κάψιμο της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα. Πασπαλίστε με κανέλα.

Μεξικάνικη Κουζίνα

Guacamole

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά    |    Μερίδες: 4-5

Υλικά

  • 3 αβοκάντο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλ/νι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα
  • 1 λεμόνι ( χυμό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και χόρτα και τα ενώνετε μαζί.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  3. Από τη ντομάτα ψιλοκόβετε μόνο το ψαχνό χωρίς τους σπόρους.

 

Μικρά μυστικά

  • Αμέσως μόλις ψιλοκόψουμε το αβοκάντο πρέπει να το περιλούσουμε με χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του και μαυρίσει.
Sour Cream

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά    |    Μερίδες: 2

Υλικά

  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγισμένο
  • ½ φλ/νι φρέσκα κρέμα
  • ½ λεμόνι (χυμό)
  • αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Σερβίρετε και αυτό το βούτηγμα με fajitas.
Βούτηγμα (Dip) Τυριού

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά    |   Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά     |    Μερίδες: 4 ατομικές

Υλικά

  • 50γρ. βούτυρο
  • 25γρ. αλεύρι
  • 250γρ. γάλα
  • 240γρ. τυρί τύπου τσένταρ
  • ½ κτλ. πιπέρι καγιέν

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τον βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ξανθό μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και σε τρείς δώσεις το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε χλιαρό.
Μεξικάνικο ρύζι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά    |   Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά    |    Μερίδες: 3

Υλικά

  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (Parboiled)
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουτάλι κουρκουμά σκόνη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλ/νι Λαχανικά διάφορα
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κύμινο, το κουρκουμά ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι, και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γαλλίσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει.
  4. Όταν το ρύζι αρχίσει να βράζει, το καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε στη συνέχεια να βράσει για 20 λεπτά.
  5. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, αφαιρούμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Περιμένουμε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε το ρύζι. 
Chili con carne

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά    |   Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά     |    Μερίδες: 6-8

Υλικά

  • 3 φλ/νια σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτάν) με προσθήκη αρτυσιάς και chili.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ κουταλάκι πάπρικα κόκκινη
  • 1 ½ κουταλάκι σκόνη από καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 1 ½ κουταλάκι κίμινο (αρτυσιά)
  • 800 γρ. κιμά βοδινό, χωρίς λίπος
  • ½ φλ/νι φασόλια κόκκινα
  • ½ φλ/νι γλυκό καλαμπόκι
  • 100 γρ. τυρί cheddar
  • 3 φύλλα μαρούλι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια την πιπεριά, και το σκόρδο σε τηγάνι με λίγο λάδι για 3 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά για ακόμα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  6. Κόβουμε το μαρούλι πολύ λεπτά.
  7. Τρίβουμε το τυρί.
  8. Σερβίρουμε.

 

Μικρά μυστικά

Εάν επιλέξουμε να σερβίρουμε σε Taco Shells θα πρέπει να κάνουμε τα ακόλουθα

  1. Βάζουμε τα Taco Shells σε προθερμασμένο φούρνο, αφού τα έχουμε ξεχωρίσει το ένα από το άλλο, στους 180°C για περίπου 3-4 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε στα tacos τον κιμά, από πάνω βάζουμε το μαρούλι και τέλος το τυρί.
Kεσαντίγια – Quesadilla

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά    |   Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά    |    Μερίδες: 4-6

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό λαιμό σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ νιφάδες τσίλι
  • 1 κ.γ κύμινο
  • ½ φλυντζάνι κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπερι
  • Λίγο λάδι για σοτάρισμα
  • 300 γρ τυρί
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 12 Τορτίλλες μεσαίας διαμέτρου

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλλα τσιγαρίζουμε το χοιρινο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη δάφνη, τη ρίγανη, το τσίλι και ακολούθως το κρασί.
  4. Αφήνουμε για λίγο να ελαττωθεί το κρασί.
  5. Παίρνουμε δύο τορτίγες και απλώνουμε μία σε ένα πιάτο.
  6. Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη και ακολούθως προσθέτουμε τυρί στη τορτίλλα.
  7. Πάνω από το τυρί προσθέτουμε κομματάκια χοιρινό, ψιλοκομμένες ντομάτες και ξανά τυρί.
  8. Κλείνουμε με την δεύτερη τορτίλλα και στη συνέχεια βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς λάδι.
  9. Μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε την τορτίλλα και ψήνουμε τη μια πλευρά για 1-2 λεπτά και ακολούθως τη γυρίζουμε από την άλλη.
  10. Κόβουμε την τορτίλλα σε τρίγωνα και σερβίρουμε με ξινόκρεμα ή κουακαμόλε

 

Μικρά μυστικά

Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο στους 170°C για 8-10 λεπτά περίπου.

Τσιούρος με σάλτσα σοκολάτα αρωματισμένη με τσίλι

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά    |   Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά     |    Μερίδες: 10-15

Υλικά

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωστή τσίλι

 

Για τα churros

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος παρασκευής

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κλωστή τσίλι και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τα churros

  1. Σε μία κατσαρόλαβάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
  5. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικήςμε μύτη αστεράκι.
  7. Τοποθετούμε ένα τηγάνιμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
  10. Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

Μικρά μυστικά

  1. Μπορείτε να κόψετε πάνω σε χαρτί λαδόκολλα 7 εκ. τα τσούρος και να τα παγώσετε στην κατάψυξη, στην συνέχεια μπορείτε να τα τηγανίσετε απευθείας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε τσούρος για αρκετό καιρό στο σπίτι.
Cheesecake στο ποτήρι

Yλικά

  • 2 φλ γάλα
  • 300 γρ κρέμα τυρί
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.τσ. βανίλια
  • 200 γρ μπισκότα τύπου Εstada
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • κεράσια

Μέθοδος παρασκευής

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ύλικα.

Για την συναρμολόγηση:

  1. Μέσα σε ένα σακούλι σπάζουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Βάζουμε 2 κουταλιές μπισκότο στην βάση του δοχείου.
  3. Γεμίζουμε με την κρέμα μέχρι τα 2/3 του δοχείου.
  4. Απλώνουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα.
  5. Διακοσμούμε με κεράσια και πασπαλίζουμε με λίγο μπισκότο.
Τιραμισού σοκολάτας

Yλικά

  • 4 κ.σ. ρόφημα κακάο
  • ½ φλ χλυαρό νερό
  • 250γρ κρέμα τυρί
  • ¾ -1 φλ γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
  • 1 κ.τσ. βανίλια
  • Choco pillows cereals

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα ρηχό μπολ, διαλύουμε 3 κουταλιές σοκολάτα με το χλυαρό νερό.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε με το σίρμα το τυρί, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  3. Καλύπτουμε την βάση του ποτηριού με τα δημητριακά και βάζουμε 2-3 κουταλιές μίγμα σοκολάτας μέχρι να μουλιάσουν.
  4. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού.
  5. Ξαναστρώνουμε δημητριακά και τα μουσκεύουμε με το σοκολατένιο μίγμα.
  6. Ξαναρίχνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σκόνη σοκολάτας.
  7. Τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες και τις σερβίρουμε.