![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά35.jpg)
Η Ιταλία δεν φημίζεται μόνο για τις μακαρονάδες και τις πίτσες της. Είναι μια κουζίνα με ιδιαίτερα, δημιουργικά και πεντανόστιμα γλυκά, που το καθένα τους κρύβει μια ιστορία και μια παράδοση. Αυτά τα γλυκά γνωρίσαμε το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, στη Lidl Food Academy.
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά6.jpg)
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος μας έδειξε τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξουμε κέικ αμυγδάλου ή αλλιώς torta caprese.
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά19.jpg)
Μάθαμε τα μυστικά για το πιο αφράτο τιραμισού με μασκαρπόνε, κέικ stracciatella και λικέρ αμαρέτο. Ο συνδυασμός των υλικών είχε ως αποτέλεσμα ένα τιραμισού με πλούσια γεύση και μεθυστικό άρωμα σε κάθε κουταλιά.
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά21.jpg)
Πεταχτήκαμε μέχρι τη Σικελία με ένα gelato σερβιρισμένο σε ψωμάκι μπριός. Επικίνδυνα πεντανόστιμος συνδυασμός!
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά26.jpg)
Βρήκαμε, επίσης, τις ομοιότητες των κυπριακών γλυκών με τα ιταλικά, φτιάχνοντας σέαντας (seadas), δηλαδή τηγανητά πιτάκια από σεμολίνα, γεμιστά με τυρί και ξύσμα λεμονιού και περιχυμένα με μέλι.
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2024/01/LidlFoodAcademy-251123-Διασημότερα-Ιταλικά-γλυκά33.jpg)
Ένα εσπρέσο και τα γλυκά μας και φύγαμε!