7 Οκτωβρίου 2023

9:00
Πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία της Lidl και οι συμμετέχοντες ετοιμάζονται για ένα μακρινό ταξίδι στις πλούσιες, αρωματικές γεύσεις της Ινδίας. Πρώτα, όμως, πρόγευμα για να γεμίσουν σωστά οι μπαταρίες!
10:00
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος αναλαμβάνει ρόλο δάσκαλου και ξεναγού, ταυτόχρονα, εξηγώντας τον ρόλο που παίζουν τα μπαχαρικά στην ινδική κουζίνα και ταυτόχρονα την απλότητα των υλικών. Το μαγείρεμα αρχίζει με ψωμί naan με γιαούρτι.
10:30
Ώρα για samosas! Εκ πρώτης όψεως δύσκολο, αλλά, με την καθοδήγηση του σεφ, όλοι οι συμμετέχοντες φτιάχνουν τραγανά, μυρωδάτα, μοναδικά samosas!
11:30
Δεν θα μπορούσε να γίνει σεμινάριο ινδικής κουζίνας χωρίς chutney! Με απλά υλικά, αλλά πολύ βάθος στη γεύση του, το chutney μάνγκο και μήλο ενθουσίασε! Οι samosas άρχισαν να εξαφανίζονται!
12:00
Στο κυρίως πιάτο, ο βασιλιάς! Της ινδικής κουζίνας… στην Αγγλία, όχι όποιος κι όποιος! Το γνωστό σε όλους curry tikka masala. Μ’ αυτό το πιάτο, οι Ινδοί σεφ κατέκτησαν το αγγλικό κοινό και με αυτό το πιάτο ο σεφ ξετρέλανε τους συμμετέχοντες, με τις μυρωδιές του και την πλούσια γεύση του.
12:30
Στο μυαλό μας έχουμε τα συνοδευτικά ως κάτι απλό, αλλά αυτό το αρωματικό ρύζι με κάρδαμο εντυπωσίασε!
13:00
Στο μυαλό μας έχουμε τα συνοδευτικά ως κάτι απλό, αλλά αυτό το αρωματικό ρύζι με κάρδαμο εντυπωσίασε!
13:30
Και για το τέλος, γλυκό! Milk Burfi, με τη μυρωδιά από το ροδόσταγμα να κλείνει αυτό το ταξίδι με τον καλύτερο τρόπο!

Συνταγές Σεμιναρίου

Ινδικά πατατοπιτάκια (Samosas)

Κάρυ Τίκα Μασάλα

Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X