Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μία μοναδική εμπειρία σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Με φόντο τον πανέμορφο Αγρό, πάνω από 100 άτομα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και δραστηριότητες, αλλά και να χαλαρώσουν στους μοναδικούς χώρους του ξενοδοχείου «Ρόδον».  Το 4ο Lidl Wellness Camp, ένα ιδιαίτερο διήμερο αφιερωμένο στην καλή υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία και τη γενικότερη ευεξία, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση του διημέρου τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO καθώς και του Σύνδεσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου.

Αφορμή για τη δημιουργία του θεσμού Lidl Wellness Camp το 2020, στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού, η οποία γιορτάζεται ετησίως στις 16 Οκτωβρίου. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που φέρει ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης τροφίμων, η Lidl Κύπρου επιχειρεί με αυτή της την πρωτοβουλία, να θέσει στο προσκήνιο μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τη διατροφή και τη σχέση της με την υγεία, ενώ ταυτόχρονα, προάγει την αειφόρο ανάπτυξη, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη κατανάλωση. Στοχεύει επίσης στο να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια, για την υιοθέτηση πιο υγιών πρακτικών και συνηθειών σε θέματα διατροφής, σωματικής και ψυχικής υγείας.

Για να το πετύχει αυτό, συνεργάστηκε με ειδικούς από τον χώρο της διατροφής, της ψυχολογίας, της άθλησης και του περιβάλλοντος, οι οποίοι μέσα στο Σαββατοκύριακο μπόρεσαν να αναπτύξουν διάφορα θέματα από τον τομέα τους. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τη Δρ. Ξένια Λοϊζίδου πώς τα μικροπλαστικά επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία μας, εξερεύνησαν τη δύναμη της ψυχής με την Παραολυμπιονίκη Άρσης Βαρών, Μαρία Μάρκου Πικούα, έμαθαν βασικές, καθημερινές ασκήσεις γιόγκα για ευλυγισία από τη γυμνάστρια Κρίστη Λουκά, δοκίμασαν τις νόστιμες δημιουργίες του Σεφ Γιώργου Γεωργίου, έκαναν Capoeira με τον Mestre Casquinha και παρακολούθησαν πολλά άλλα ενδιαφέροντα σεμινάρια με καταρτισμένους ειδικούς.

Παράλληλα, οι μικροί συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δραστηριότητες, του «Σχολείου του Δάσους»! Το «Σχολείο του Δάσους» είναι μία εκπαιδευτική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, σε υπαίθρια περιβάλλοντα. Τα παιδιά έπαιξαν, δημιούργησαν, εξερεύνησαν και πάνω απ’ όλα, διασκέδασαν στη φύση, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτριών.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Lidl Κύπρου στοχεύει να συμβάλει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση σε όλες εκείνες τις συλλογικές δράσεις που θα επιφέρουν ένα καλύτερο αύριο. Προσφέρει λοιπόν «τροφή για σκέψη»,  ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια πιο υγιή καθημερινότητα και έναν βιώσιμο πλανήτη για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

X