10 Φεβρουαρίου 2024

9:00
Στις 10 Φεβρουαρίου 2024, είπαμε bonjour στη Lidl Food Academy και ξεκινήσαμε μια γευστική εκδρομή στη Νότια Γαλλία! Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος ετοίμασε ένα μάθημα με τα διάσημα πιάτα της περιοχής, αλλά και με μικρά μυστικά της γαλλικής γαστρονομίας, που ενθουσίασαν τους ερασιτέχνες σεφ.
10:00
Αρχή με μια από τις πιο γνωστές σαλάτες της Γαλλίας. Σαλάτα Nicoise με ολόφρεσκα λαχανικά, μυρωδάτο βασιλικό και ένα ιδιαίτερο ντρέσινγκ.
10:30
Συνέχεια με στιφάδο θαλασσινών, η διάσημη bouillabaisse. Εσείς ξέρατε ότι η καταγωγή της είναι από τη Μασσαλία και χρονολογείται από το 600 π.Χ.; Ιστορική συνταγή και επική γεύση!
11:30
Δεν είναι μόνο μια επιτυχημένη ταινία, αλλά και ένα πιάτο που θέλει μαεστρία, τέχνη και αγάπη. Ratatouille, ένα χορτοφαγικό αριστούργημα της γαλλικής κουζίνας.
12:00
Και η εκδρομή τελειώνει φυσικά με γλυκό. Γαλλική κρέμα κλαφουτίς, με εποχιακά φρούτα και άρωμα από κονιάκ. Εκλεκτές γεύσεις, νέες γνώσεις και συνταγές που θα γίνουν ανάρπαστες.
12:30
Bon appetit, λοιπόν!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα Niçoise

Στιφάδο θαλασσινών «Bouillabaisse»

Γαλλική κρέμα «κλαφουτίς» με εποχιακά φρούτα και κονιάκ

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X