10 Φεβρουαρίου 2024

9:00
Στις 23 Μαρτίου 2024, η Lidl Food Academy έβαλε πλώρη για συνταγές με θαλασσινά που κάνουν την Σαρακοστή πιο νόστιμη και θρεπτική!
10:00
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος έκανε αρχή με την πίτα του ψαρά, μια συνταγή που συνδυάζει με απόλυτη ισορροπία θαλασσινά και λαχανικά, με μυρωδικά που μας ταξίδεψαν!
10:30
Ακολούθως, ετοιμάσαμε γιουβέτσι με γαρίδες στον φούρνο. Η υπέροχη του γεύση ξεγελά, γιατί κανείς δεν πίστευε πόσο εύκολο ήταν να φτιάξουμε κάτι τόσο νόστιμο, σε τόσο λίγο χρόνο, χρησιμοποιώντας απλώς τα σωστά υλικά και αρωματικά!
11:30
Ο σεφ είχε πολλά κέφια φαίνεται, γιατί φτιάξαμε μέχρι και φρικασέ! Κάθε ερασιτέχνης μάγειρας ανέβασε το κασέ του, με φρικασέ με λευκό ψάρι, που κάνει ακόμα και ένα δείπνο καθημερινής να μοιάζει με πεντάστερο γεύμα!
12:00
Τα εσπεριδοειδή, όπως μάθαμε, είναι το τέλειο κλείσιμο μετά από θαλασσινά. Γι’ αυτό φτιάξαμε μυρωδάτα, νηστίσιμα κέικ πορτοκάλι, που δεν χρειάζονται καν μίξερ για την παρασκευή τους. Το τελικό αποτέλεσμα; Μοναδικό, σαν μια απογευματινή βόλτα στην θάλασσα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα Niçoise

Στιφάδο θαλασσινών «Bouillabaisse»

Γαλλική κρέμα «κλαφουτίς» με εποχιακά φρούτα και κονιάκ

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X