17 Φεβρουαρίου 2024

9:00
Στις 17 Φεβρουαρίου 2024, η Lidl Food Academy ταξίδεψε πολύ μακριά. Με ξεναγό τον σεφ Κωνσταντίνο Πετεβίνο έφτασε μέχρι την Κίνα, την χώρα των αρχαίων θαυμάτων και των σύγχρονων επιτευγμάτων, την χώρα με τον πλούσιο πολιτισμό και τα μοναδικά τοπία, την χώρα με την ιδιαίτερη κουζίνα που αγάπησε η υφήλιος.
10:00
Για ζέσταμα, κινέζικα ραβιόλια, τα γνωστά dumplings δηλαδή, σε σούπα. Και ξαφνικά η κουζίνα μοσχοβολάει πιπερόριζα!
10:30
Συνεχίζουμε δυναμικά, με γλυκόξινο κοτόπουλο, μια συνταγή εύκολη και συνάμα συναρπαστική, που ισορροπεί δύο γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο.
11:30
Όταν θέλουμε να φτιάξουμε ένα συνοδευτικό απλό και νόστιμο, εύκολο και ιδιαίτερο ταυτόχρονα, η απάντηση βρίσκεται… στην Κίνα. Συγκεκριμένα στο τηγανητό ρύζι με αυγό! Το φτιάξαμε με μεγάλη χαρά και μάθαμε και ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να βγαίνει πάντα σπυρωτό!
12:00
Για τους λάτρεις των noodles, κοτόπουλο chow mein! Σόγια, τζίντζερ, τσίλι, σουσάμι σμίγουν και φτιάχνουν άλλη μια πλούσια συνταγή.
12:30
Μετά από ένα τόσο χορταστικό μενού, το επιδόρπιο δεν θα μπορούσε παρά να είναι κάτι ελαφρύ και χωνευτικό. Παγωτό λίτσι, με γαρνιτούρα δυόσμο και ροδοπέταλα, για ένα επιδόρπιο που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μακρινό, γευστικό ταξίδι!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σούπα με “dumplings” (κινέζικα ραβιόλια)

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Παγωτό λίτσι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X