Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τους μαθητές και της μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

Με κύριο στόχο την προώθηση πιο θετικών πρακτικών και συνηθειών σε θέματα διατροφής, σωματικής και ψυχικής ευεξίας, καθώς και την ενδυνάμωση των καταναλωτών (του σήμερα και του αύριο) ώστε να κάνουν πιο υγιείς και ισορροπημένες επιλογές, η Lidl Κύπρου διεξάγει για 6η συνεχή χρονιά το βιωματικό πρόγραμμα «Ακαδημία Φαγητού για παιδιά στη Lidl Food Academy». Το πρόγραμμα  διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και αποσκοπεί να διδάξει στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου, τα οφέλη της σωστά μελετημένης παρασκευής σπιτικού φαγητού και έχει ήδη φιλοξενήσει από το 2018  εκατοντάδες παιδιά ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τα σε θέματα που αφορούν τη συνειδητή και υγιεινή διατροφή.

Τα μαθήματα διεξάγονται στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και σε κάθε μάθημα μπορεί να συμμετάσχει ένα τμήμα, μέχρι και 30 παιδιά. Το κάθε σεμινάριο διαρκεί 4 ώρες και περιλαμβάνει την θεωρητική και πρακτική εκμάθηση ενός πλήρους, νόστιμου, θρεπτικού, και υγιεινού γεύματος που μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα, από τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Το μάθημα διδάσκεται από πτυχιούχο εκπαιδευτή σεφ, με την υποστήριξη διαιτολόγου/διατροφολόγου.

Συμμετέχοντας ενεργά στην κουζίνα, τα παιδιά ενημερώνονται καλύτερα γύρω από τη διατροφική αξία των τροφίμων, μαθαίνοντας δηλαδή, πώς το κάθε φαγητό επηρεάζει το σώμα τους. Επιπρόσθετα, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης μέσα από τη μαγειρική, καθώς και την επίγνωση, ότι βελτιώνοντας το φαγητό μας, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας.

Το πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών με κύριο στόχο την προάσπιση της υγείας η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Κύπρου και μέρος του οράματός της για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να αποταθούν στο αρμόδιο τμήμα Οικιακής Οικονομίας της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

X