Υλικα για 12 τεμάχια
Για τη ζύμη:
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
- 1 φακελάκι μαγιά, Belbake
- 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 100γρ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
- 200ml νερό
- ½ κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
Για τη γέμιση:
- 250γρ τυρί μασκαρπόνε, Lovilio
- 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 200γρ. σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη, Fin Carré
Για τη γαρνιτούρα:
- Πραλίνα φουντουκιού, Mister Choc
Μέθοδος παρασκευής
Για τη ζύμη:
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέσετε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και βούτυρο.
- Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
- Ακολούθως, προσθέστε το νερό και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Βγάλτε την από το μίξερ, δουλέψτε την με το χέρι και κάντε την μπάλα.
- Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ με φυτικό λάδι και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το σε ζεστό μέρος για 1 με 1 ½ ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί).
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μασκαρπόνε , τη ζάχαρη και τη κανέλα.
- Χοντροκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.
Για τα cinnamon roll:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με λαδόχαρτο και λαδώστε το γύρο – γύρο.
- Πάρτε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και κόψτε την σε δύο κομμάτια. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο 30 επί 40 εκατοστών.
- Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώστε επάνω τη γέμιση και στα δύο ορθογώνια. Πασπαλίστε με τη σοκολάτα.
- Τυλίξτε τη ζύμη από την πλευρά των 40 εκατοστών σχηματίζοντας έτσι δύο στενόμακρα ρολά.
- Με ένα λεπτό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη στη μέση.
- Ακολούθως κόψτε το κάθε ρολό σε τρία (3) ίσα κομμάτια. Επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη ζύμη. Συνολικά θα έχετε δώδεκα κομμάτια.
- Τοποθετήστε τα δώδεκα cinnamon rolls κυκλικά στο ταψάκι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Αφήστε τα cinnamon rolls να ξεκουραστούν για ακόμα 15 λεπτά.
- Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 25’ με 30’ ή ανάλογα με το φούρνο σας.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφού κρυώσουν γαρνίρετε με την πραλίνα φουντουκιού