Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Γεμιστά μπισκότα “Ma’amoul” με χουρμάδες και αμύγδαλο

Υλικά για 44 τεμάχια

  • 700γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • 300γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

 

Για τη γέμιση

  • 800γρ. χουρμάδες* χωρίς κουκούτσι, Alesto
  • 100γρ. αμύγδαλο, Alesto
  • 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania

 

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη γέμιση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.

 

Για τη ζύμη

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και κτυπήστε με το εργαλείο της τάρτας (Κ).
  2. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και μαζέψτε την με τα χέρια σε μια μπάλα.
  4. Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Ακολούθως, πλάστε μικρές μπάλες (των 30γρ.), στο σχήμα μικρών κουραμπιέδων.
  6. Αφού πλάσετε τις μπάλες της ζύμης, πλάστε τη γέμιση με τους χουρμάδες σε πιο μικρές μπάλες ( των 20γρ.).
  7. Ανοίξτε με την παλάμη σας το μπαλάκι της ζύμης και τοποθετήστε μέσα το μπαλάκι της γέμισης.
  8. Εσωκλείστε το μπαλάκι της γέμισης και με τις παλάμες σας ξαναπλάστε σωστή τη μπαλίτσα.
  9. Με ένα πιρούνι χαράξτε (σαν αποτύπωμα) τα μαμούλια ή τοποθετήστε τα στην ειδική ξύλινη φόρμα.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C°.
  11. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα μαμούλια.
  12. Ψήστε για 10 λεπτά. Ακολούθως, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  13. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 

*Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα ή και σύκα.

Ingredients for 44 pieces

  • 700 gr self-raising flour, Belbake
  • 300 gr unsalted butter, cut into small pieces, Milbona
  • 150 gr granulated sugar, Belbake
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp ground mahleb
  • 2 eggs
  • 3 tbsp milk, Milbona
  • 2 tbsp rosewater

For the filling

  • 800 gr pitted dates*, Alesto
  • 100 gr almonds, Alesto
  • 2 tbsp brandy, Majestät
  • 2 tsp orange zest
  • 1 tsp ground cinnamon, Kania

 

To sprinkle

  • Icing sugar, Belbake

 

Preparation

 

For the filling

  1. Put all the ingredients in a blender and puree.

For the dough

  1. Put all the ingredients for the dough in the bowl of the blender and blend using the cake tool (K).
  2. Start at a slow speed and gradually increase it, kneading until you have a smooth dough.
  3. Remove the dough from the bowl and shape it into a ball with your hands.
  4. Wrap it in cling film and leave to proof for half an hour.
  5. Then shape the dough into small balls (of 30 gr).
  6. Once you have shaped the biscuits, shape the date filling into an even smaller ball (of 20 gr).
  7. Flatten the biscuit ball with the palm of your hand and place the ball with the dates inside.
  8. Fold the ball up and, with your palms, shape it into a roll again.
  9. With a fork make an incision (like a print) in the ma’amoul or put them into a special wooden mould.
  10. Preheat the oven to 180 C°.
  11. Line a baking tray with greaseproof paper and arrange the ma’amoul on it.
  12. Bake for 10 minutes. Remove from the oven and leave to cool.
  13. Sprinkle with icing sugar.

 

*Note: You can also use dried plums, apricots or figs.

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X