Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Mini Burgers filled with cheese *served with crunchy paprika potato wedges and a cucumber relish

For the burger filling:

 

  • 1 packet (650 gr) lean beef mince, Tou Hasapi
  • 1 medium onion, grated
  • 2 tbsp Mustard, WINAROM
  • Salt, Kypari
  • Pepper, KANIA
  • One pack cheese cut into cubes, Milbona

 

Garnishes:

 

  • Ketchup, KANIA
  • Mayonnaise, Vita D’or
  • Mustard, WINAROM
  • Lettuce
  • Tomato
  • Fluffy bun
  • Crunchy potato wedges with paprika (see recipe below)
  • Cucumber relish (see recipe below)

 

PREPARATION

 

  1. Put all the ingredients in a bowl (mince, onion, mustard, salt and pepper) and combine thoroughly. The more you mix, the softer the burgers will be.
  2. Divide the mince into 6 portions and shape the burgers, filling them with a piece of cheese and sealing it inside the mince.
  3. Cook briefly under the grill and then place them on a baking tray lined with greaseproof paper.
  1. Bake in the oven at 200°C for 15 minutes
  2. Slice the buns down the middle. Brush the bottom slice with the sauces and layer with the lettuce, tomato and, finally, the burger.
  3. Add the top slice.
  4. Serve with crunchy potato wedges with paprika (see recipe below).

 

Crunchy potatoes:

 

  • 1 packet small potatoes with skin, washed thoroughly
  • Olive oil, Archaika
  • Salt, Kypari
  • Freshly-ground black pepper, KANIA

 

For the spice mix:

  • 2 tsp paprika
  • 2 tsp fresh thyme, freshly chopped
  • ½ tsp salt, Kypari


 

PREPARATION

 

  1. Preheat the oven to 210 C°. Put the potatoes in a large casserole dish and cover with water.
  2. Boil the potatoes until softened, for approximately 15-20 minutes.
  3. Drain them and then drizzle them with cold water so they cool a little.
  4. Once cooled, cut into wedges and place them in a baking tray on greaseproof paper.
  5. Drizzle with olive oil and season with salt and pepper.
  6. Roast the potatoes for 30 minutes or until they are golden-brown and crunchy.
  7. Remove the tray from the oven and put the potatoes in a bowl.
  8. Season with the spice mixture and serve.

 

 

 

Cucumber relish:

  • ½ cup vinegar, Pason
  • ½ cup sugar, Belbake
  • 4 small cucumbers, peeled and grated
  • 1 small onion, grated
  • 1 tsp ginger, finely grated
  • ½ tsp lemon zest


 

PREPARATION

 

  1. Grate the cucumbers and the onion. Squeeze the liquid out with your hands.
  2. Put the vinegar into a small saucepan along with the sugar and boil for 5 minutes or until the sugar dissolves and the mixture binds.
  1. Remove the saucepan from the heat and add the cucumber, onion, ginger and lemon zest and mix thoroughly.
  2. Leave the ingredients to marinade for around half an hour before serving them in a bowl.

 

Για τα γεμιστά Burgers:

• 1 συσκευασία (650γρ.) βοδινό κιμά άπαχο, Του Χασάπη

• 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο σε χονδρό τρίφτη

• 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM

• Αλάτι, Kυπάρι

• Πιπέρι, Kania

• Μια συσκευασία τυρί σε κύβους, Milbona

Συνοδευτικά:

• Κέτσαπ, KANIA

• Μαγιονέζα, Vita D’or

• Μουστάρδα, WINAROM

• Μαρούλι

• Ντομάτα

• Αφράτο ψωμάκι

• Τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα (ακολουθεί συνταγή)

• Relish Αγγουριού (ακολουθεί συνταγή)

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ( κιμά, κρεμμύδι, μουστάρδα αλάτι και πιπέρι) και τα ζυμώνουμε καλά. Όσο πιο πολύ ζυμωθούν, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπέργκερ μας.

2. Χωρίζουμε τον κιμά σε έξι (6) μέρη και πλάθουμε τα μπέργκερ γεμίζοντας τα με ένα κομμάτι τυρί που το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.

3. Τα ψήνουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι του γκριλ και μετά τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

4. Ψήνουμε στους στους 200°C για 15 λεπτά

5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε τις συνοδευτικές σάλτσες και προσθέτουμε μαρούλι,  ντομάτα και τέλος τα μπέρκερ.

6. Κλείνουμε τα ψωμάκια, και

7. Τα Σερβίρουμε με τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα (ακολουθεί συνταγή).

 

 

 

Τραγανές πατάτες :

• 1 συσκευασία μικρές πατάτες με φλούδα, καλά πλυμένες

• Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

• Αλάτι, Kυπάρι

• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

Για το μείγμα μπαχαρικών:

• 2 κ.γ.  πάπρικα

• 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

• ½  κ.γ. αλάτι, Kυπάρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C°. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό.

2. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.

3. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν ελαφρά.

4. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε wedges και τις τοποθετούμε επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.

5. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

6. Ψήνουμε τις πατάτες για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές.

7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ.

8. Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και σερβίρουμε

 

 

Relish Αγγουριού :

• ½  φλιτζ. ξίδι, Pason

• ½  φλιτζ. ζάχαρη, Belbake

• 4 αγγουράκια, ξεφλουδισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

• 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

• 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη

• ½  κ.γ. ξύσμα λεμονιούι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι σε χονδρό τρίφτη. Πιέζουμε με το μείγμα με τα χέρια, για να βγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται.

2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.

3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

4. Αφήνουμε τα υλικά μας να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα περίπου προτού τα σερβίρουμε σε ένα μπολ

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X