Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Indian samosas with mango and apples chutney

For the dough (800gr):

  • 3 cups (450gr.) all-purpose flour, sifted, Rivercote
  • 1 ½ tsp Himalayan salt, Deluxe
  • 2 tbsp vegetable oil Vita D’or
  • 1 cup (240ml) lukewarm water
  • Extra oil for coating, Vita D’or

 

For the filling:

  • 2 large potatoes (800gr.), boiled, with skin
  • 1 tsp ground chili Kania
  • 1 tsp. Ground cumin Kania
  • 2 tsp ginger, finely chopped
  • 3 tsp ground curry Kania
  • 1 tsp Himalayan salt, Deluxe
  • 2 tsp lemon juice
  • Vita D’or oil for frying

 

For the garnishing:

  • White cheese (feta type) cut in small triangles
  • Coriander leaves

 

Μethod for preparing gorditas:

  1. In a large bowl, mix the flour, water, salt and baking powder using a fork
  2. Then, divide the dough into 16 little balls and press lightly with your hands to shape them into thin pies.
  3. Place the pies on a lightly greased tray (or coved baking paper)
  4. Prepare a flat fry pan. Lightly grease the pan and fry the pies until golden brown, about 4 minutes on each side.
  5. Place the gorditas on a platter and add a little sauce on top. Garnish with cheese and coriander leaves.

 

 

Μethod for preparing the sauce

  1. Mix all the ingredients in a bowl

 

Για τη ζύμη (800γρ):

  • 3 φλιτζ. (450γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι Vita D’or
  • 1 φλιτζ. (240ml) χλιαρό νερό
  • Επιπλέον λάδι για επάλειψη, Vita D’or

 

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλες πατάτες (800γρ.), βρασμένες με το φλούδι τους
  • 1 κ.γ. τσίλι, αλεσμένο Kania
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο Kania
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γ. κάρυ, αλεσμένο Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Λάδι Vita D’or για τηγάνισμα

 

Για το τσάτνεϊ:

  • 3 μεγάλα μήλα, αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζ. (200γρ.) μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. (125γρ.) σταφίδες ψιλοκομμένες, Alesto
  • ½ φλιτζ. (125γρ.) λευκό ξίδι, Pason
  • 3 κ.σ τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ κάρυ σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση για τη ζύμη και γέμιση:

  1. Για τη γέμιση: Καθαρίστε και λιώστε την πατάτα ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέστε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, δημιουργώντας μια σφικτή ζύμη. Ζυμώστε για 10’ και μετά αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα (τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη).
  2. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, χωρίστε τη ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια και σχηματίστε την σε μπαλάκια με τις παλάμες. Τα μπαλάκια να έχουν το μέγεθος ενός λάιμ (ή 50γρ. το καθένα).
  3. Αλείψετε ελαφρά το μπαλάκι με λάδι στην κορυφή και τοποθετείστε τη λαδωμένη επιφάνεια προς τα κάτω.

Με ένα πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια σε μικρούς δίσκους –πιτάκια- διαμέτρου 15εκ. (όταν ανοίξουν θα είναι λίγο πιο μικρά από μια παλάμη).

  1. Στη συνέχεια κόψτε το κάθε πιτάκι σε δυο ίσα ημικύκλια.
  2. Αλείψτε λίγο νερό την ευθεία γραμμή στο ημικύκλιο και κλείστε το πιτάκι, σχηματίζοντας αρχικά ένα μικρό κώνο. Γεμίστε τον κώνο με 2 κ.γ. γέμιση και αλείψτε ξανά με λίγο νερό στην άκρη του. Δηλαδή, δώστε του τριγωνικό σχήμα, κλείνοντας την ζύμη από πάνω.
  3. Στη συνέχεια, τηγανίστε τα σε λάδι ή ψήστε τα σε φούρνο. Για βαθύ τηγάνισμα, προσθέστε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  4. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σε φούρνο. Στρώστε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 220ºC, και αλείψτε τα σαμόσας με λάδι. Ψήστε τα για 15 λεπτά, και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ºC, ψήνοντάς τα για ακόμα 10 λεπτά.
  5. Εάν τα τηγανίσετε, τοποθετήστε τα σαμόσας σε πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά.

 

      Για το τσάτνεϊ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός το χυμό λεμονιού.
  2. Βράστε τα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας καλά.
  3. Ακολούθως χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσουν τα φρούτα σας για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  4. Αφού το μείγμα πήξει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε το χυμό λεμονιού.

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X