Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Κεσαντίγιας (Quesadillas) με κοτόπουλο

Υλικά για 12 μερίδες

  • 1.200γρ κιμά κοτόπουλο, Epiloges By Arlyco
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ κύμινο, Kania
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 12 μεγάλες πίτες τορτίγιας, El Tequito
  • 3 φλιτζάνια (350γρ) τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire
  • 12 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Μέθοδος παρασκευής

    1. Σε ένα μπολ αναμίξτε το κοτόπουλο με το τσίλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
    2. Ζεστάνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε 1 λεπτό.
    3. Προσθέστε το κοτόπουλο, σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
    4. Επάνω στο πιάτο τοποθετήστε μια πίτα τορτίγιας και πασπαλίστε με τυρί. Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου και πασπαλίστε με 2 κουταλιές κόλιαντρο και ξανά τυρί. Προσθέστε ακόμα μια τορτίγια επάνω στο τυρί.
    5. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες: τυρί, μείγμα κοτόπουλο και κόλιαντρο.
    6. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε την κεσαντίγια και ψήστε περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά (μέχρι να λιώσει το τυρί).
    7. Μεταφέρετε την κεσαντίγια σε σανίδα κοπής και κόψτε την σε φέτες, σαν πίτσα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε πιατέλα.

Ingredients (Serves 12)

  • 1.200 gr. Chicken mince, Epiloges By Arlyco
  • 1 hot pepper finely chopped
  • 1 tsp cumin, Kania
  • 8 tbsp olive oil, Αrchaika
  • 2 large garlic cloves, finely chopped
  • 1 red onion finely chopped
  • 12 large tortillas, El Tequito
  • 3 cups (350 gr.) grated cheddar cheese, Valley Spire
  • 12 tbsp fresh coriander, finely chopped

 

Method

    1. In a bowl mix the chicken with the chili pepper, cumin, salt and pepper.
    2. Heat 4 spoonfuls of olive oil in a large fry pan on a medium fire. Add the garlic and onion and sauté for 1 minute.
    3. Add the chicken, sauté till the chicken is cooked, about 10 minutes. Remove the pan from the heat.
    4. Put a tortilla on a plate and sprinkle with cheese. Blend the chicken mix and sprinkle with 2 spoonfuls of coriander and, again, cheese. Layer another tortilla on the cheese.
    5. Repeat the same process with remaining tortillas: cheese, chicken mix and coriander. 
    6. Heat 1 spoonful of olive oil in a pan on low heat. Place the quesadilla and cook each side for about 4 minutes (until cheese melts).
    7. Take the quesadilla and place it on a cutting board, slice it like a pizza. Then place the pieces on a platter.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X