Υλικά για 24 ανεμόμυλους
- 1 συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), KARDIS
- 400γρ. κρεμώδες τυρί, Linessa
- 100γρ. μαρμελάδα μούρων, Deluxe
- 2 αυγά χτυπημένα, για το άλειμμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Rivercote
Για την διακόσμηση
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, Belbake
- 24 μούρα του δάσους, Green Grocer’s
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Μέθοδος παρασκευής
- Σε δύο ξεχωριστά μπολ, ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί και στο άλλο τη μαρμελάδα.
- Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα διαστάσεων 10×10 εκ. Το ίδιο κάνετε και για τη δεύτερη συσκευασία (ζύμη).
- Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε τέσσερις διαγώνιες γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
- Τοποθετήστε στο κέντρο μια κουταλιά μαλακό τυρί.
- Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ανεμόμυλους φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τους ανεμόμυλους με το αυγό και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Τοποθετήστε στο κέντρο την μαρμελάδα, το μούρο, φρέσκα φύλλα δυόσμο και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ingredients for 24 windmills
- 1 pack ready puff pastry sheets (size 40×32 cm.), KARDIS
- 400 gr. cream cheese, Linessa
- 100gr. berry jam, Deluxe
- 2 beaten eggs, for brushing
- All purpose flour for flouring, Rivercote
For the glazing
- Icing sugar for sprinkling, Belbake
- 24 forest berries, Green Grocer’s
- Fresh mint leaves
- Lemon or orange zest
Method
- Mix the cream cheese in one bowl and the jam in the other.
- Sprinkle flour on your working surface and spread out the puff pastry and with the help of a large ruler and a pizza cutter cut the puff pastry into 12 squares 10×10 cm. Repeat with the second pack.
- Score each square with four diagonal lines, starting from the corner towards the centre of each square.
- Put a tablespoon of soft cheese in the middle.
- Shape each piece of dough into a windmill by folding four of the eight edges to the centre, pressing slightly so that they stick. Put in a baking tray lined with greaseproof paper.
- Pre-heat the oven to 180°C. Brush the windmills with the egg and bake in the oven for 20 minutes or until they are golden brown.
- Remove from the oven and leave to cool.
- Put the jam, the berry, the fresh mint leaves and the orange or lemon zest in the middle.
- Sprinkle with icing sugar.