Υλικά για 30 μπισκότα
- 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2κ.γ.μαγειρική σόδα
- 400γρ.βούτυροανάλατο, Milbona
- 600γρ.ζάχαρη, Belbake
- 2 φρέσκιεςβανίλιες, Belcake
- 8 κρόκοι αυγών
- 100γρ.ασπρισμένααμύγδαλα, χοντροκομμένα, Alesto
- 100γρ.μαύρη σοκολάτα 74-81% κακάο, χοντροκομμένη, Bellarom
- 140γρ.λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη,Fin Carré
Μέθοδος παρασκευής
- Ενώστετο αλεύρι, τη σόδακαι το αλάτισε ένα μπολ.
- Χτυπήστετο βούτυρο, ζάχαρη και βανίλιασε ένα μίξερμέχρι να γίνει αφράτο, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστετους κρόκους.
- Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα ξηρά συστατικά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμησε μιαεπιφάνειαεργασίας και χωρίστε την σε 3ίσα κομμάτια.
- Τυλίξτετην σε πλαστικό περιτύλιγμακαιβάλτε την στο ψυγείογια 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένακομμάτιζύμησεμια αλευρωμένηεπιφάνειαεργασίας καιμε τα χέρια σας ανοίξετε την ζύμη σεορθογώνιο15×20 εκ.
- Πασπαλίστεμε τα μισάαμύγδαλακαι τη μισή ποσότητα από τα δύο είδη σοκολάτας.
- Ανοίξτε την δεύτερη ζύμη σεορθογώνιοκαιπασπαλίστεμε το υπόλοιπο αμύγδαλοκαι σοκολάτα.
- Ανοίξτε το τρίτο κομμάτι ζύμης σεορθογώνιο και καλύψτετην προηγούμενη ζύμη.
- Χρησιμοποιώντας ένααλευρωμένο πλάστη ή με τα χέρια, ανοίξτε τις 3 ζύμες σε πάχος 5
- Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τοφούρνο στους 190βαθμούς κελσίου.
- Χρησιμοποιώνταςένα στρογγυλόκόπτη μπισκότων (διαμέτρου 6 εκ.), κόψτετα μπισκότα.
- Μαζέψτε τα αποκόμματα, και κόψτεπερισσότερα μπισκότα
- Μεταφέρετε τα μπισκότα σελαδόκολλα,αφήνοντας μια απόσταση10 εκ. μεταξύ τους.
- Σε ένα μικρό μπόλ, χτυπάτε μαζί ένα ασπράδι και ένα κουτάλι της σούπας γάλα. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τα μπισκότα με το μείγμα.
- Ψήστεμέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε ταμπισκότααπότοταψίσεμια κρύαεπιφάνεια για 15 λεπτά.
Ingredients for 30 biscuits
- 700gr. all purpose flour, Rivercote
- 1 tsp Himalayan salt, Deluxe
- 2 tsp baking soda
- 400gr. unsaltedbutter, Milbona
- 600gr.sugar, Belbake
- 2 vanilla pods, Belcake
- 8 egg yolks
- 100 gr.blanched almonds, coarsely chopped Alesto
- 100 gr. black chocolate 74-81% cocoa in think chunks, Bellarom
- 140 gr. white chocolate, in thick chunksFin Carré
Method
- Mix the flour, the baking soda and the salt in a bowl.
- Beat the butter, sugar and vanilla in a mixer until frothy for about 10 minutes.
- Add the yolks.
- At a low speed, add the dry ingredients until you have a smooth dough.
- Put the dough on your working surface and divide into three equal pieces.
- Wrap in cling foil and put in the fridge for 30 minutes.
- Put on piece of dough on a floured working surface and with your hands shape the dough into a rectangle 15×20 cm.
- Sprinkle half the almonds and half of each type of chocolate.
- Shape the second piece of dough into a rectangle and sprinkle with the rest of the almonds and chocolate.
- Shape the third piece of dough into a rectangle and cover the previous dough.
- Flatten the 3 pieces of dough 5cm deep using a floured rolling pin or with your hands.
- Meanwhile, preheat the oven to 190 degrees C.
- Cut the biscuits with a round biscuit cutter (6 cm diameter).
- Collect the crumbs and cut more biscuits.
- Put the biscuits on greaseproof paper, leaving 10cm between them.
- Beat an egg white and a soup spoon of milk in a small bowl. With a pastry brush, brush the biscuits with the mixture.
- Bake until they are golden brown, approximately 20 minutes.
- Remove the biscuits from the baking tray and place on a cold surface for 15 minutes.