Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Κοτόπουλο Shawarma με σάλτσα ταχίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος ή μπούτι, χωρίς πέτσα, “Του Χασάπη”
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα έξι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο, Kania
  • 2 κ.γ. πάπρικα, Kania
  • ½  κ.γ. κανέλα, Kania
  • Νιφάδες κόκκινου καυτερού πιπεριού (προαιρετικά), Deluxe

 

 


Για τη σάλτσα ταχίνι:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα γιαουρτιού από τη συνταγή «Τραγανές πατάτες Za’atar»
  • 200γρ. ψημένα ρεβίθια, Sol & Mar
  • 2 κ.γ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Σάλτσα γιαουρτιού
  • Ρόδι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο, Alesto


 

Μέθοδος παρασκευής

Για το κοτόπουλο

  1. Ετοιμάστε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι αναμειγνύοντάς τα με τη μαρινάδα.
  3. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 210 C°.
  5. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώστε το κοτόπουλο.
  6. Ψήστε το κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  7. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε το σε μερίδες εάν χρειάζεται.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Πολτοποιήστε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
  2. Ανακατέψτε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.

 

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε το κουκουνάρι και βάλτε το στη συνέχεια σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Το περιχύνετε με τη σάλτα από ταχίνι και γιαούρτι και
  3. Πασπαλίζετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.

Ingredients for 4 people

 

  • 1 kilo chicken breast or thigh, skinless, “Tou Hasapi”
  • 2 large red onions, peeled and sliced into six pieces
  • 2 garlic cloves, peeled and crushed
  • ¼ cup olive oil, Archaika
  • ½ tsp Himalayan salt, Deluxe
  • 1 tsp freshly-ground black pepper, Kania
  • 1 tsp ground cumin, Kania
  • 2 tsp paprika, Kania
  • ½ tsp cinnamon, Kania
  • Red chilli flakes (optional), Deluxe

 

For the tahini sauce:

  • 1 cup yoghurt sauce (see the recipe for Crunchy Za’atar potatoes)
  • 200 gr cooked chickpeas, Sol & Mar
  • 2 tsp tahini, Glykanthi
  • 2 tsp lemon juice

To serve

  • 2 tbsp fresh parsley, finely chopped
  • Yoghurt sauce
  • Pomegranate
  • 2 tbsp pine nuts, lightly roasted, Alesto


Preparation

 

For the chicken

  1.  Prepare a marinade for the chicken. Put all the ingredients in a bowl and combine.
  2. Add the chicken and the onion, stirring them into the marinade.
  3. Cover and leave in the fridge for at least 2 hours.
  4. When the chicken is ready to be cooked, preheat the oven to 210 C°.
  5. Lay out the chicken in a baking tray lined with greaseproof paper.
  6. Roast the chicken in the oven until browned, for approximately 30 to 40 minutes.
  7. Remove the tray from the oven and put the chicken on a serving dish. Cut into portions if necessary.

For the yoghurt sauce

  1. Puree the chickpeas in a blender.
  2. Combine the chickpeas with the remaining ingredients in a small bowl.

To serve

  1. Toast the pine nuts in a small frying pan and then put them in a bowl.
  2. Serve the chicken on a dish. Drizzle with the tahini and yoghurt sauce.
  3. Garnish with the pine nuts, parsley and pomegranate.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X