Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Κροκέτες Σολομού με παρμεζάνα με σαλάτα

Υλικά για 4-6 μερίδες:

Για τις Κροκέτες:

  • 500γρ. Ψημένος Σολομός, Trawlic –ακολουθεί η συνταγή
  • 1   Αβγό
  • 1   κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1   κ.σ. Μουστάρδα, Winarom
  • ½  κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • ½  κ.γ. Αρτύματα Καυτερής πιπεριάς,
    Deluxe
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • 4   κ.σ. Αλεσμένες Νιφάδες Ρυζιού,
    Crownfield

 

Για την Κρούστα:

  • 1/2 φλιτζ. Τυρί Grana Padano τριμμένo, Lovilio
  • 1/2 φλιτζ. Αλεσμένες Nιφάδες Rυζιού, Crownfield

 

Για το τηγάνιμα:

  • Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or

 

Για τον Σολομό:

  • 4 Φιλέτα Σολομού (500γρ.), Trawlic
  • 8 Λεπτές φέτες Λεμονιού
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • Θυμάρι
  • Κύμινο
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ

 

 

Για την συνοδευτική Σως:

  • 1/2 φλ. Στραγγιστό Γιαούρτι, Milbona
  • 1/3 φλ. Μαγιονέζα Light, Vitad’or
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon, Winarom
  • 1 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο

 

 

Για την Σαλάτα:

  • Ανάμεικτη σαλάτα, “Η κουζίνα μου”
  • Καρότο, Αγγουράκι και Ραπανάκι κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
    (χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή)
  • Παντζάρι σε φέτες, Freshona
  • Φύλλα άνηθου


 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Για τον Σολομό:

 

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Σε ένα ταψί στρώνετε λαδόκολλα.
  3. Τοποθετείτε τον σολομό πάνω στο χαρτί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με κύμινο και θυμάρι.
  1. Τοποθετείτε στο κάθε κομμάτι σολομού 2 λεπτές φέτες λεμονιού και ραντίζετε το κάθε κομμάτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ψήνεται στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

 

 

Για την Συνοδευτική Σως:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.

 

Για τις κροκέτες:

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα, (νιφάδες ρυζιού και τυρί τριμμένο Grana Padano).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τον ψημένο σολομό
    και λιώστε τον ελαφρά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να επιτύχετε ομοιογενές μείγμα.
  4. Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.

 

  1. Περάστε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας
    και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Τοποθετείστε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σερβίρονται ζεστα με την συνοδευτική Σως και την Σαλάτα.

 

 


Ingredients for 4-6 portions:

For the croquettes:

 

  • 500 gr baked salmon, Trawlic
    (see recipe below),
  • 1   egg
  • 1   tbsp chives, finely chopped
  • 1   tbsp mustard, Winarom
  • ½  tbsp lemon juice
  • ½ tsp chilli pepper seasoning,
    Deluxe
  • Salt, Kypari
  • 4   tbsp rice flakes,
    Crownfield

 

For the crust:

  • 1/2 cup Grana Padano cheese, grated, Lovilio
  • 1/2 cup rice flakes, Crownfield

 

For the frying:

  • Oil, Vita D’or

 

For the salmon:

 

  • 4 salmon fillets (500 gr), Trawlic
  • 8 thin lemon slices
  • Salt, Kypari
  • Pepper, Kania
  • Thyme
  • Cumin
  • 4 tbsp olive oil, ARCHAIKA

 

For the sauce:

 

  • 1/2 cup strained yoghurt, Milbona
  • 1/3 cup Light mayonnaise, Vitad’or
  • 1 tbsp Mustard Dijon, Winarom
  • 1 tbsp dill, finely chopped

 

For the salad:

 

  • Mixed lettuce leaves, “I Kouzina mou”
  • Carrots, cucumber and radish, sliced into thin strips
    (using a peeler)
  • Beetroot, sliced, Freshona
  • Dill leaves


PREPARATION

 

For the salmon:

 

  1. Heat the oven to 190°C.
  2. Line a baking tray with greaseproof paper.
  3. Put the salmon on the paper, season with salt and pepper and sprinkle with cumin and thyme.
  4. Place 2 thin lemon slices on each salmon fillet and drizzle each piece with 1 tbsp of olive oil.
  5. Bake in the oven for 10-15 minutes.

 

For the sauce:

  1. Combine all the ingredients in a bowl.

 

For the croquettes:

  1. In a medium bowl combine all the ingredients for the crust (rice flakes and Grana Padano).
  2. Put the baked salmon in a large bowl and lightly mash it with a fork.
  3. Add the remaining ingredients and combine well until you have a solid mixture.
  4. Shape the mixture into small croquettes.
  5. Roll each croquette in the crust mixture and fry until they have turned a nice golden colour.
  6. Place the croquettes on absorbent kitchen paper and serve immediately, along with the sauce and the salad

 

 


  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X