Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Kozani saffron biscuits filled with anthotyro, honey and almonds

Ingredients for 12 biscuits

 

For the dough

 

  • 1 pack (0.1 gr) powdered Kozani saffron, Deluxe
  • 2 tbsp milk, Milbona
  • 1 egg (the yolk separated from the white)
  • 120 gr soft butter, Milbona

 

  • ¼   cup brown sugar, Belbake
  • ½   fresh vanilla pod, scraped, Belbake
  • 1 cup all-purpose flour, Rivercote

 

For the topping

  • Egg white, beaten (from the egg used in the dough)
  • 100 gr (or as much as necessary) finely-chopped almonds, Alesto

 

For the filling

  • 180 gr unsalted white cheese (anari or anthotyro), GALPO
  • 3 tbsp (or as much as necessary) honey, Glykanthi
  • 1 tbsp cinnamon, Kania

 

Preparation

For the filling

 Mix all the ingredients together in a bowl until you have a uniform mixture.

For the dough

  1. Preheat the oven to 160 °C. Cover a tray with greaseproof paper.
  2. In a mortar, grind the saffron thoroughly until it is powdered. Alternatively, crumble with your fingers.
  3. Heat the milk in a small frying pan. Add the saffron and remove from the heat so as to release its colour for 5 to 20 minutes.
  4. In two bowls, separate the yolks and whites of the eggs.
  5. Put the egg yolks into the blender bowl along with the butter, sugar and vanilla. Beat well until the mixture is fluffy.
  6. Add the flour and salt, and mix well. Continue until the mixture is smooth.
  7. Remove the dough from the bowl and shape it into twelve small balls.
  8. Put the finely-chopped almonds in one small bowl and the egg whites in another.
  9. Dip the balls first in the egg whites and then in the almonds, and then place them on the greaseproof paper with a good distance between them.
  10. Bake for 5-6 minutes and then remove the tray from the oven. With your thumb, make a little dent in the centre of each biscuit.
  11. Fill each biscuit with a small quantity of the cheese, using two teaspoons.
  12. Bake for a further 12-15 minutes or until they are golden.
  13. Leave the biscuits to cool for 2-3 minutes and then put them on a rack.

Υλικά 12 Μπισκότα

 

Για την ζύμη

  • 1 συσκευσία (0,1γρ.) κρόκο Κοζάνης (σαφράν) κοπανισμένο, Deluxe
  • 2 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 1 αυγό (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
  • 120γρ μαλακό βούτυρο, Milbona
  • ¼   φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ½   φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote

 


Για την επικάλυψη

  • Ασπάδι ελαφρά κτυπημένο (από το αυγό της ζύμης)
  • 100γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο αμύγδαλο, Alesto

 

 

Για τη γέμιση

  • 180γρ. λευκό τυρί ανάλατο (αναρή ή ανθότυρο), ΓΑΛΠΟ
  • 3 κ.σ. (ή όσο χρειαστεί) μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.σ. κανέλα, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τη γέμιση

 

  1. Σε ένα μπολ κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιγενές μείγμα.

 

Για τη ζύμη

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Σε ένα γουδί κοπανάτε καλά το σαφράν μέχρι να γίνει σκόνη. Εναλλακτικά το τρίβετε με τα δάκτυλα.
  3. Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το γάλα. Προσθέστε το σαφράν και αφήστε το εκτός φωτιάς να απελευθερώσει το χρώμα του για 5 με 20 λεπτά.
  4. Σε δύο μπολ χωρίστε τα αυγά σε ασπάδι και κρόκο.
  5. Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέστε τους κρόκους μαζί με τον βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  6. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  7. Ακολούθως βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και πλάθετε σε δώδεκα μικρές μπάλες.
  8. Παράλληλα ετοιμάζετε 2 μπολ. Το ένα με ψιλοκομμένο αμύγδαλο και το άλλο με το ασπράδι.
  9. Περνάτε τις μπάλες πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αμύγδαλο τοποθετώντας τις σε μία λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
  10. Ψήστε για 5-6 λεπτά και μετά βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Με τον αντίχειρά, κάνετε μια βαθιά λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
  11. Με δύο κουταλάκια του γλυκού, γεμίστε το κέντρο του κάθε μπισκότου με μια μικρή ποσότητα τυριού.
  12. Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  13. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X