Υλικά για 4-6 μερίδες:
Για τις Κροκέτες:
- 500γρ. Ψημένος Σολομός, Trawlic –ακολουθεί η συνταγή
- 1 Αβγό
- 1 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. Μουστάρδα, Winarom
- ½ κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- ½ κ.γ. Αρτύματα Καυτερής πιπεριάς,
Deluxe - Αλάτι, Κυπάρι
- 4 κ.σ. Αλεσμένες Νιφάδες Ρυζιού,
Crownfield
Για την Κρούστα:
- 1/2 φλιτζ. Τυρί Grana Padano τριμμένo, Lovilio
- 1/2 φλιτζ. Αλεσμένες Nιφάδες Rυζιού, Crownfield
Για το τηγάνιμα:
- Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
Για τον Σολομό:
- 4 Φιλέτα Σολομού (500γρ.), Trawlic
- 8 Λεπτές φέτες Λεμονιού
- Αλάτι, Κυπάρι
- Πιπέρι, Kania
- Θυμάρι
- Κύμινο
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
Για την συνοδευτική Σως:
- 1/2 φλ. Στραγγιστό Γιαούρτι, Milbona
- 1/3 φλ. Μαγιονέζα Light, Vitad’or
- 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon, Winarom
- 1 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο
Για την Σαλάτα:
- Ανάμεικτη σαλάτα, “Η κουζίνα μου”
- Καρότο, Αγγουράκι και Ραπανάκι κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
(χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή) - Παντζάρι σε φέτες, Freshona
- Φύλλα άνηθου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τον Σολομό:
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί στρώνετε λαδόκολλα.
- Τοποθετείτε τον σολομό πάνω στο χαρτί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με κύμινο και θυμάρι.
- Τοποθετείτε στο κάθε κομμάτι σολομού 2 λεπτές φέτες λεμονιού και ραντίζετε το κάθε κομμάτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνεται στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Για την Συνοδευτική Σως:
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τις κροκέτες:
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα, (νιφάδες ρυζιού και τυρί τριμμένο Grana Padano).
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τον ψημένο σολομό
και λιώστε τον ελαφρά με ένα πιρούνι. - Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να επιτύχετε ομοιογενές μείγμα.
- Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
- Περάστε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας
και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά. - Τοποθετείστε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρονται ζεστα με την συνοδευτική Σως και την Σαλάτα.
Ingredients for 4-6 portions:
For the croquettes:
- 500 gr baked salmon, Trawlic
(see recipe below), - 1 egg
- 1 tbsp chives, finely chopped
- 1 tbsp mustard, Winarom
- ½ tbsp lemon juice
- ½ tsp chilli pepper seasoning,
Deluxe - Salt, Kypari
- 4 tbsp rice flakes,
Crownfield
For the crust:
- 1/2 cup Grana Padano cheese, grated, Lovilio
- 1/2 cup rice flakes, Crownfield
For the frying:
- Oil, Vita D’or
For the salmon:
- 4 salmon fillets (500 gr), Trawlic
- 8 thin lemon slices
- Salt, Kypari
- Pepper, Kania
- Thyme
- Cumin
- 4 tbsp olive oil, ARCHAIKA
For the sauce:
- 1/2 cup strained yoghurt, Milbona
- 1/3 cup Light mayonnaise, Vitad’or
- 1 tbsp Mustard Dijon, Winarom
- 1 tbsp dill, finely chopped
For the salad:
- Mixed lettuce leaves, “I Kouzina mou”
- Carrots, cucumber and radish, sliced into thin strips
(using a peeler) - Beetroot, sliced, Freshona
- Dill leaves
PREPARATION
For the salmon:
- Heat the oven to 190°C.
- Line a baking tray with greaseproof paper.
- Put the salmon on the paper, season with salt and pepper and sprinkle with cumin and thyme.
- Place 2 thin lemon slices on each salmon fillet and drizzle each piece with 1 tbsp of olive oil.
- Bake in the oven for 10-15 minutes.
For the sauce:
- Combine all the ingredients in a bowl.
For the croquettes:
- In a medium bowl combine all the ingredients for the crust (rice flakes and Grana Padano).
- Put the baked salmon in a large bowl and lightly mash it with a fork.
- Add the remaining ingredients and combine well until you have a solid mixture.
- Shape the mixture into small croquettes.
- Roll each croquette in the crust mixture and fry until they have turned a nice golden colour.
- Place the croquettes on absorbent kitchen paper and serve immediately, along with the sauce and the salad