Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Πανεύκολη πίτα με φιστικοβούτυρο με κρούστα σοκολάτας και φοινίκια

Υλικά

Για την κρούστα/ βάση 

  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο, Belbake
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, Alesto
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, Belbake
  • 1 φλιτζάνι φοινίκια χωρίς κουκούτσι, Alesto

 

Για την γέμιση

  • 1 συσκευασία (454γρ) φιστικοβούτυρο, MCENNEDY
  • 6 (300g) μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 φρέσκες βανίλιες, καθαρισμένες, Belbake
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για την κρούστα/ βάση

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε όλα τα υλικά της κρούστας.
  2. Σε μια φόρμα 20 εκ. τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  3. Αδειάστε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Ακολούθως πιέστε ελαφρά με το κουτάλι και στρώστε μια βάση. Παγώστε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  2. Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο. Αδειάστε το φιστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώστε καλά το μίγμα.
  3. Γαρνίρετε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
  4. Παγώστε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου ½ ώρα.
  5. Κρατήστε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Βγάλτε το γλυκό από την κατάψυξη, 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, για να ξεπαγώσει ελαφρά.

 

Ingredients

For the crust / base

  • 4 tbsp cocoa powder, Belbake
  • 1 cup almonds, Alesto
  • 1 cup coconut flakes, Belbake
  • 1 cup seedless dates, Alesto

 

For the filling

  • 1 jar (454 gr) peanut butter, MCENNEDY
  • 6 (300 gr) bananas, mashed with a fork
  • 2 fresh vanilla pods, scraped, Belbake
  • 6 tbsp powdered sugar, Belbake

 

For the garnish

  • Melted baking chocolate (52% cocoa), Fin Carré

 

Preparation:

 

For the crust / base

 

  1. In a food blender, mix all the crust ingredients together.
  2. Place greaseproof paper on the base of a 20 cm cake tin.
  3. Pour the mixture in using a pastry spatula.
  4. Pat lightly with a spoon and distribute the mixture to form a base. Leave in the freezer for 20 minutes.

 

For the filling

  1. Mix all the ingredients in a large bowl, stirring well.
  2. Remove the cake tin with the base from the freezer. Spread the peanut butter uniformly over the frozen base.
  3. Garnish with decorative lines of melted chocolate.
  4. Freeze the dessert in the freezer again until the filling has set and can be sliced, for around ½ hour.
  5. Keep the dessert in the freezer until serving. Remove from the freezer 20 minutes before serving and let it defrost a little.

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X