Υλικά για 4-6 μικρά μάφινς
- 100γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο), Belbake
- 85ml (1/2 φλ.) αποβουτυρωμένο γάλα, Milbona
- 3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο σε μαρέγκα
- 2-3 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 50γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη, J.D. Gross
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γάλα, το γιαούρτι, και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπήστε το ασπράδι με σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά ρίξτε το χυμό λεμόνι χτυπώντας παράλληλα τη μαρέγκα μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται.
- Προσθέστε το μείγμα με το γιαούρτι, το ξύσμα, το λάδι και το γάλα στο κοσκινισμένο αλεύρι.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, τους κύβους μπανάνας και ανακατέψτε.
- Προσεκτικά διπλώστε το χτυπημένο ασπράδι μέσα στο μείγμα.
- Μοιράστε στις θήκες για μάφιν. Ψήστε για περίπου 15΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα. Αλλιώς τα ψήνετε λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν λίγο.
- Σερβίρονται με την σάλτσα μούρων (ακολουθεί συνταγή).
Σάλτσα μούρων
Υλικά για 1 φλιτζάνι σάλτσας
- 125γρ. κατεψυγμένα μούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), GREEN GROCER’S
- 1/2 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
- ¼ φλ. χυμό μήλου, Vitafit
- 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
- Σουρώστε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
- Σερβίρετε με τα μάφι