Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Συνοδευτικό αρωματικό Ρύζι με Σαφράν και Κουκουνάρι

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 2 κ.σ.  Βούτυρο, Milbona
  • 2 φλιτζ. Ρύζι μπασμάτι ή Jasmine, Golden Sun
  • 2 κ.σ.  Kουκουνάρι, Alesto
  • 4 φλιτζ. Zεστό ζωμό λαχανικών, Cusina, ή ζεστό νερό
  • 1 συσκευσία (0,1γρ.) κρόκο Κοζάνης
    (σαφράν) κοπανισμένο, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Αλάτι (προαιρετικά), ΚΥΠΑΡΙ


 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Ξεπλύντε καλά το ρύζι με κρύο νερό.
  2. Ρίξτε το σε σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίσει επάνω σε μια λεκάνη.
  3. Παράλληλα κοπανάτε το σαφράν σε ένα γουδί μέχρι να γίνει σκόνη, ή το τρίβετε με τα δάκτυλα.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι βράζετε 3 κ.σ. νερό. Προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε για 5 λεπτά, εκτός φωτιάς, να απελευθερώσει το χρώμα του.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
  6. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό, και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σαφράν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  7. Τοποθετείστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη με καπάκι και αφήστε τη για 10 λεπτά (ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός).
  8. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε τη με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.

Ingredients for 4-6 portions

 

  • 2 tbsp butter, Milbona
  • 2 cup basmati or jasmine rice, Golden Sun
  • 2 tbsp pine nuts, Alesto
  • 4 cups hot vegetable stock, Cusina, or hot water
  • 1 sachet (0.1 gr) powdered Kozani saffron,
  • Deluxe
  • Freshly-ground pepper, Kania
  • Salt (optional), KYPARI


 

PREPARATION

 

  1. Rinse the rice with cold water.
  2. Drain the rice in a strainer over the sink and leave to drain.
  3. In the meantime, grind the saffron using a pestle and mortar, until you have a powder or it crumbles between your fingers.
  4. Heat 3 tbsp of water in a small saucepan. Add the saffron, remove from the heat and leave to stand for 5 minutes to release the colour.
  5. Put the butter into another saucepan and melt. Add the rice and sauté until it has browned a little.
  6. Add 2 cups of hot water or stock and stir.
  7. Add the saffron, freshly-ground pepper and salt.
  8. Put the pan on a high heat and, once it starts to boil, lower the heat, cover with a lid and leave for 10 minutes (or until the juices are absorbed).
  9. Remove the pan from the heat and cover with a clean towel for five minutes.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X