Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Ταϊλανδέζικα κεφτεδάκια με ρέλις αγγουράκι και γλυκιά σάλτσα τσίλι

Υλικά για κεφτεδάκια ψαριού

  • 450γρ. λευκό ψάρι, Trawlic, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 αυγό, ελαφρώς κτυπημένο
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 κ.γ. κάρυ, Kania
  • 100γρ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα, Green Grocer’s
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. λάδι, Vita d’or

Μέθοδος παρασκευής για τα κεφτεδάκια ψαριού:

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ψάρι και πολτοποιείστε το μέχρι να επιτύχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Βάλτε το μείγμα του ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  3. Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε κεφτεδάκια σαν μικρές πίτες. Το κάθε κεφτεδάκι είναι 2 περίπου κουταλιές της σούπας μείγματος.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλτε λάδι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, ελαφρά, από τις δύο πλευρές.
  5. Τοποθετήστε τα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα σερβίρετε.

 

Υλικά για το ρέλις αγγουράκι

  • 1 φλιτζ. ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, Belbake
  • 2 αγγουράκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένα φιστίκια, Alesto
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίτζερ
  • ½  κ.γ. ξύσμα λεμόνι

Μέθοδος παρασκευής για το ρέλις:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
  2. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  3. Αφήστε να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα περίπου. Ακολούθως βάλτε τα σε μπολ σερβιρίσματος.

 

Υλικά για τη σάλτσα τσίλι

  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι, με τα σπόρια
  • 3 μεγάλες καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ολόκληρες
  • ¼  φλιτζ. (60ml) λευκό ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. (200γρ) κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα τσίλι:

  1. Ψιλοκόψτε πιπεριά τσίλι (μαζί με τα σπόρια της) – 1 κ.γ.
  2. Ανοίξτε τα υπόλοιπα καυτερά τσίλι στα δυο και αφαιρέστε τους σπόρους.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι αφήστε τονερό ναπάρει μια βράση και βγάλτε το από τη φωτιά.
  4. Ρίξτε τις πιπεριές στο καυτό νερό για 15λεπτά περίπου (να μην βράσουν). Βγάλτε τις από το ζεστό νερό και ψιλοκόψτε.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά τσίλι, το λευκό ξίδι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτι και σιγοβράστε τα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

 

Ingredients for fish balls
• 450 gr white fish, Trawlic, defrosted and thoroughly strained
• 3 tbsp corn flour
• 1 tbsp soy sauce, Vitasia
• 1 egg, lightly beaten
• 1/2 cup coriander, finely chopped
• 3 tsp curry, Kania
• 100 gr green beans, finely chopped, Green Grocer’s
• 2 spring onions, finely chopped
• ½ cup oil, Vita d’or
Preparation for the fishcakes:
1. In a food processor blend the fish to a paste.
2. Put the fish paste in a large bowl and add the remaining ingredients. Mix thoroughly.
3. With wet hands, shape the fishcakes into small patties. Each fishcake uses about 2 tbsp of the paste.
4. Heat some oil in a pan and fry the fishcakes lightly on both sides.
5. Leave to stand on kitchen paper until ready to serve.
Ingredients for the cucumber relish
• 1 cup vinegar, Pason
• 1 cup sugar, Belbake
• 2 small cucumbers, peeled and thinly sliced
• ¼ cup finely-chopped peanuts, Alesto
• 1 tbsp soy sauce, Vitasia
• 1 tsp finely-chopped ginger
• ½ tsp lemon zest
Preparation for the relish:
1. Put the vinegar and sugar into a small saucepan and boil for 5 minutes or until the sugar has dissolved and the mixture starts to thicken.
2. Remove the pan from the heat, drop the remaining ingredients inside and mix thoroughly.
3. Leave to marinade for approximately half an hour. Then put the relish into a serving bowl.

 

Ingredients for the chilli sauce
• 1 tsp finely-chopped red chilli pepper, with the seeds
• 3 large red hot chilli peppers, whole
• ¼ cup (60 ml) white vinegar, Pason
• 1 cup (200 gr) granulated sugar, Belbake
• 2 cloves garlic, finely chopped
• ¼ tsp Himalayan salt, Deluxe

Preparation for the chilli sauce:
1. Finely chop the chilli pepper (along with its seeds) – 1 tsp.
2. Slice the other hot chilli peppers in two and remove their seeds.
3. Boil some water in a small saucepan and remove from the flame.
4. Put the peppers into the hot water for approximately 15 minutes (they shouldn’t boil). Then remove them from the hot water and finely chop.
5. Put the finely-chopped hot chilli pepper into a saucepan along with the white vinegar, granulated sugar, garlic and salt, and simmer until the sauce thickens.

 

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X