Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Τυλιχτά λαζάνια λαχανικών με γέμιση κρέμας κάσιους

Για την γέμιση

  • Μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες

 

Για την κρέμα κάσιους

  • 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους, Alesto
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
  • 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

 

Για τα ρολά

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό


Μέθοδος παρασκευής:

 

Για τα μανιτάρια σοτέ

  1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Βγάζετε τα μανιτάρια από τη φωτιά, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε

 

Για την κρέμα κάσιους

  1. Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε τα από 8 μέχρι 24 ώρες.
  2. Στραγγίξτε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέθετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μίγμα.

 

Για τα λαζάνια

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα, κατά μήκος της κάθε πλευράς. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
  2. Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα μισή ώρα να στραγγίσουν από τα υγρά τους, σε χωριστά σουρωτήρια.
  3. Όταν στραγγίσουν, ξεπλένετέ τα καλά, για να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
  4. Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με λάδι.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, μέχρι να πάρουν χρώμα (15’ περίπου). Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  6. Επάνω σε σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι και από πάνω του μια φέτα μελιτζάνας.
  7. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους.
  8. Τοποθετήστε από επάνω τους ακόμα ένα κομμάτι μανιτάρι και τυλίξτε τα.
  9. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και κολοκυθάκια.

 

Για την παρουσίαση

  1. Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
  2. Αφού τοποθετήσετε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, βάλτε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

For the filling

  • Portobello mushrooms chopped into thick slices

 

For the creamed cashews

  • 2 cups unroasted cashews, Alesto
  • ½ cup fresh orange juice
  • 2 tsp fresh lemon juice
  • 1 garlic clove
  • ¾ tsp Himalayan salt, Deluxe
  • ¼ tsp black pepper, Kania
  • 6 fresh basil leaves

 

 

For the rolls

  • 3 medium aubergines
  • 6 medium courgettes
  • Himalayan salt, Deluxe
  • Olive oil, Archaika

 

To serve

  • 1 pack Napoli tomato sauce, Nostia
  • Finely-chopped basil or parsley


Preparation:

 

For the sautéed mushrooms

  1. Heat a frying pan at a high temperature and add the olive oil. Add the mushrooms and sauté until they are golden.
  2. Remove the mushrooms from the heat, drain them, place them on a plate with absorbent kitchen paper and season with salt and pepper

 

For the creamed cashews

  1. Cover the cashews with cold water and soak for 8 to 24 hours.
  2. Drain the cashews and put them in a food processor along with the other ingredients. Puree them until the mixture is creamy.

 

For the lasagne

  1. Wash the aubergines and remove a thin slice from the skin along the length of each side. Chop the aubergines and the courgettes into thin slices.
  2. Salt the vegetables and leave them for half an hour in separate strainers to drain their liquid.
  3. When drained, rinse them thoroughly to remove the salt and dry them on kitchen paper.
  4. Put the vegetables onto a tray lined with greaseproof paper and brush them with olive oil.
  5. Bake them in a preheated oven at 190°C until they are golden (around 15 minutes). Remove from the oven and leave to cool.
  6. Put a courgette slice on a chopping board and then place an aubergine slice on top of it.
  7. Place a large mushroom piece on one edge and on top of that put a large soupspoon of creamed cashews.
  8. Place another mushroom piece on top and then roll them up.
  9. Repeat with the remaining aubergines and courgettes.

 

To serve

  1. Drizzle a serving dish with the tomato sauce.
  2. Place the vegetable rolls on the dish, pour a little of the tomato sauce over the rolls, and garnish with finely-chopped basil or parsley.

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X