Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Caramelised pork chops with barbecue sauce, apple coleslaw, and corn with margarine and spices

Pork chops caramelised with easy barbecue sauce:

  • 2 packets of marinated pork chops, Tou Hasapi

 

For the barbecue sauce:

 

  • 1 cup tomato ketchup, KANIA
  • 2 tbsp mustard, WINAROM
  • 2 tbsp soy sauce, Vitasia
  • 1 tbsp brown sugar, Belbake

 

 

Accompaniment:

 

  • Coleslaw with apple (see recipe below)
  • Corn boiled with margarine and spices (see recipe below)

 

 

PREPARATION

For the pork chops:

 

  1. Preheat the oven to 160 C°.
  2. Line a baking tray with aluminium foil, wrap the pork chops into greaseproof paper and aluminium foil.
  3. Cook for 2 hours.
  4. While they are in the oven, prepare the barbecue sauce.
  5. When the chops have cooked and softened, remove the excess liquids and place on a serving dish. Brush them with a little barbecue sauce.
  6. Fry in a pan for 2-3 minutes, until their surface is caramelised.
  7. Brush again with the barbecue sauce and serve.


For the barbecue sauce:

  1. Put all the ingredients in a saucepan and leave to simmer for 15 minutes, or until the sauce is bound.

 

Apple coleslaw:

For 4 portions

 

  • 400 gr white cabbage, sliced very thinly
  • 1 small onion, in thin vertical slices
  • 1 small carrot, grated
  • 1 green apple, either thinly sliced or diced into small cubes
  • 1 celery stalk, either thinly sliced or diced into small cubes
  • 200 gr Mayonnaise
  • 2-3 tbsp vinegar, Pason
  • Salt, Kypari
  • Pepper, KANIA



PREPARATION

 

  1. Put the chopped vegetables and the apple into a large bowl.
  2. Add the mayonnaise, vinegar,
    salt and pepper, and
  3. Combine well.


Corn with margarine and spices:

 

  • 4 corn cobs, chopped into 2 or 3 pieces

 

For the spread:

  • Margarine, Vita D’or
  • Mixed spices, Deluxe
  • Salt, Kypari

 

PREPARATION

 

  1. Clean the corn cobs, removing the leaves and silk.
  1. Bring water to the boil in a saucepan.
  2. Add the corn and leave to boil for around 3 minutes.
  3. Remove from the heat and leave the corn cobs to stand covered for a further 5 minutes.
  4. Drain the corn, and brush with the margarine.
  5. Sprinkle with the salt and spices.

 

Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με εύκολη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 συσκευασίες μαριναρισμένα
    χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη

 

Για την Σάλτσα μπάρμπεκιου:

 

  • 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

 

Συνοδευτικά:

 

  • Λαχανοσαλάτα «Coleslaw»
    με μήλο (ακολουθεί συνταγή)
  • Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και
    μπαχαρικά (ακολουθεί συνταγή)

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα χοιρινά παϊδάκια:

 

  1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 C°.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόκολλα και τα κλείνουμε καλά.
  3. Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
  4. Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  5. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  6. Σε ένα τηγάνι του γκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′
    για να καραμελώσει η επιφάνειά τους
  7. Με ένα πινέλο, τα ξαναλείφουμε
    με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και
    τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο:

Υλικά για 4 μερίδες

 

  • 400γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο πολύ λεπτά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
  • 200γρ. μαγιονέζα
  • 2-3 κ.σ. ξίδι, Pason
  • Αλάτι, Kυπάρι
  • Πιπέρι, Kania



ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι,
    αλάτι και πιπέρι, και
  3. Ανακατεύουμε καλά


Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και μπαχαρικά:

 

  • 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια

Για το άλειμμα:

 

  • Μαργαρίνη, Vita D’or
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • Aλάτι, Κυπάρι

 

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια,
    αφαιρώνταςτο φύλλο και τις τρίχες.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας
    να βράσουν για περίπου 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καλαμπόκια σκεπασμένα για ακόμα 5’
  5. Στραγγίζουμε τα καλαμπόκια, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα

Πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X