Pork chops caramelised with easy barbecue sauce:
- 2 packets of marinated pork chops, Tou Hasapi
For the barbecue sauce:
- 1 cup tomato ketchup, KANIA
- 2 tbsp mustard, WINAROM
- 2 tbsp soy sauce, Vitasia
- 1 tbsp brown sugar, Belbake
Accompaniment:
- Coleslaw with apple (see recipe below)
- Corn boiled with margarine and spices (see recipe below)
PREPARATION
For the pork chops:
- Preheat the oven to 160 C°.
- Line a baking tray with aluminium foil, wrap the pork chops into greaseproof paper and aluminium foil.
- Cook for 2 hours.
- While they are in the oven, prepare the barbecue sauce.
- When the chops have cooked and softened, remove the excess liquids and place on a serving dish. Brush them with a little barbecue sauce.
- Fry in a pan for 2-3 minutes, until their surface is caramelised.
- Brush again with the barbecue sauce and serve.
For the barbecue sauce:
- Put all the ingredients in a saucepan and leave to simmer for 15 minutes, or until the sauce is bound.
Apple coleslaw:
For 4 portions
- 400 gr white cabbage, sliced very thinly
- 1 small onion, in thin vertical slices
- 1 small carrot, grated
- 1 green apple, either thinly sliced or diced into small cubes
- 1 celery stalk, either thinly sliced or diced into small cubes
- 200 gr Mayonnaise
- 2-3 tbsp vinegar, Pason
- Salt, Kypari
- Pepper, KANIA
PREPARATION
- Put the chopped vegetables and the apple into a large bowl.
- Add the mayonnaise, vinegar,
salt and pepper, and - Combine well.
Corn with margarine and spices:
- 4 corn cobs, chopped into 2 or 3 pieces
For the spread:
- Margarine, Vita D’or
- Mixed spices, Deluxe
- Salt, Kypari
PREPARATION
- Clean the corn cobs, removing the leaves and silk.
- Bring water to the boil in a saucepan.
- Add the corn and leave to boil for around 3 minutes.
- Remove from the heat and leave the corn cobs to stand covered for a further 5 minutes.
- Drain the corn, and brush with the margarine.
- Sprinkle with the salt and spices.
Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με εύκολη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 2 συσκευασίες μαριναρισμένα
χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη
Για την Σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
- 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Συνοδευτικά:
- Λαχανοσαλάτα «Coleslaw»
με μήλο (ακολουθεί συνταγή) - Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και
μπαχαρικά (ακολουθεί συνταγή)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα χοιρινά παϊδάκια:
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 C°.
- Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόκολλα και τα κλείνουμε καλά.
- Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′
για να καραμελώσει η επιφάνειά τους - Με ένα πινέλο, τα ξαναλείφουμε
με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο:
Υλικά για 4 μερίδες
- 400γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο πολύ λεπτά
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
- 200γρ. μαγιονέζα
- 2-3 κ.σ. ξίδι, Pason
- Αλάτι, Kυπάρι
- Πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι,
αλάτι και πιπέρι, και - Ανακατεύουμε καλά
Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και μπαχαρικά:
- 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια
Για το άλειμμα:
- Μαργαρίνη, Vita D’or
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- Aλάτι, Κυπάρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια,
αφαιρώνταςτο φύλλο και τις τρίχες. - Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας
να βράσουν για περίπου 3 λεπτά. - Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καλαμπόκια σκεπασμένα για ακόμα 5’
- Στραγγίζουμε τα καλαμπόκια, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα
Πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά