Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Χταπόδι με πορτοκάλι

Χωρίς υπερβολή, το πιο νόστιμο χταπόδι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!  Τα εύσημα στη κυρία Γιαννούλα Γαβριήλ από το Καράκουμι Κερύνειας κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θέμη Μηχανικό που μοιράστηκε τις γαστρονομικές του αναμνήσεις μαζί μου. 

Και μια δική μου παραλλαγή: χρησιμοποιούμε Κουμανταρία μαζί με το κόκκινο κρασί και το αποτέλεσμα είναι ένα όνειρο…

 

Υλικά

Για κάθε 1 κιλό χταπόδι:

  • Χταπόδι, Ocean Sea
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί, Cimarosa
  • ½ φλ. τσαγιού Κουμανταρία
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • τη φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • το εσωτερικό από ½ πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλα, Kania
  • 1 φύλλο δάφνη
  • πιπέρι ακοπάνιστο, Kania

 

Παρασκευή

Πλένουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να  μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.

 

Σερβίρουμε με πουργούρι, ρύζι ή πατάτες.

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2022 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X