Υλικά για 2 μερίδες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, ψημένη στον φούρνο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, VITAFIT
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 κ.σ. ξύδι, PASON
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα, ALESTO
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για τη γαρνιτούρα
- Καρυδόψιχα, ALESTO
- 1 πιπεράκι τουρσί, Freshona
- Φύλλα μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής
- Ψήστε τη μελιτζάνα στο φούρνο. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε στους 200 °C για 35 – 40 λεπτά. Ακολούθως, μοιράστε την στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα της. Ψιλοκόψτε την.
- Τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε ένα μπολ ή σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Γαρνίρετε με καρυδόψιχα, φύλλα μαϊντανό και πιπεράκι τουρσί.
Ingredients for 2 portions:
- 1 large aubergine, baked in the oven
- 2 tbsp lemon juice, VITAFIT
- 1 garlic clove, crushed
- 3 tbsp olive oil, ARCHAIKA
- 1 tbsp vinegar, PASON
- 2 tbsp parsley, finely chopped
- 1 small tomato, finely chopped
- 2 tbsp roughly-chopped walnuts, ALESTO
- Salt, KYPARI
- Freshly-ground black pepper, KANIA
For the garnish
- Walnuts, ALESTO
- 1 pickled pepper, Freshona
- Parsley leaves
Preparation:
- Bake the aubergine in the oven. Pierce it with a fork at various points and bake at 200 °C for 35 – 40 minutes. Then, slice the aubergine down the middle, remove the flesh and finely chop it.
- Put the finely-chopped aubergine in a bowl or a blender and mix all the ingredients together.
- Garnish with walnuts, parsley leaves and the pickled pepper.