Υλικά
- Τυρί κατάλληλο για σαγανάκι (κεφαλοτύρι ή σκληρό κασέρι), ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, RIVERCOTE
- Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Κόψτε το τυρί σε κομμάτια με πάχος 1,5 cm (όσο το μισό της παλάμης του χεριού).
- Ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και ένα πιάτο με αλεύρι.
- Βουτήξτε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό και ακολούθως αλευρώστε τα καλά.
- Σε ένα ξέβαθο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια στο λάδι και τηγανίστε.
- Όταν δημιουργηθεί η κρούστα, γυρίστε με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσετε με το πιρούνι.
- Αφού ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά, βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
- Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι.
Σημειώση: μπορείτε να ψήσετε το τυρί σε τηγάνι του γκριλ, χωρίς πολύ λάδι.
Μην κόψετε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια, γιατί η κρούστα δεν θα είναι τόσο τραγανή.
Ingredients:
- Cheese suitable for saganaki (kefalotyri or hard kasseri), TREIS VOSKOI
- All-purpose flour, RIVERCOTE
- Olive oil, ARCHAIKA
- Lemon for serving
Preparation:
- Slice the cheese into pieces 1.5 cm thick (the thickness of the palm of your hand).
- Put flour into a dish and cold water into a bowl.
- Dip the cheese pieces first into the water and then cover them thoroughly with the flour.
- Heat the olive oil in a shallow frying pan.
- Put the cheese pieces into the olive oil and fry.
- When the crust has formed, turn them over with a fork without piercing them.
- When they have browned on the other side too, remove them and leave to stand on kitchen paper until the olive oil has been absorbed.
- Serve hot with lemon.
Notes: You can grill the cheese using very little oil.
Don’t slice the cheese into large pieces as this means the crust will not be so crunchy.