Υλικά για 24 ατομικά κέικ
- 300γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, Fin Carré
- 300γρ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 360γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 9 αυγά
- 2 φρέσκιες καθαρισμένες βανίλιες, Belbake
- 210 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
- ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη σοκολάτα. Βάζετε το μπολ σε bain marie και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Όταν λιώσουν τα υλικά, κατεβάστε προσεκτικά το μπολ από την φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τηβανίλιακαι ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Ακολούθως προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα µε το σύρµα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας µε το σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
- Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας, μοιράζετε το μείγμα σε 24 ατομικά φορμάκια σιλικόνης μέχρι τα ¾ τους.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς κελσίου για 10΄.
- Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε ακόμη 5΄ μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε με παγωτό βανίλια.