Υλικά για 4 άτομα
- 650γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες, Του Χασάπη
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο, Cusina
- ½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα, Freshona
- 1 1/2 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 1 1/2 κ.γ. σπόρους κόλιαντρο
- 1 1/2 κ.γ. ρίγανη, Mikado
- 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κρέας, Deluxe
- ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
- 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα, Alesto
- 100γρ. σοκολάτα, 81 % στερεά κακάο,J.D.Gross
Γαρνιτούρα
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- Σπόρους σουσάμι
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε μια κατσαρόλα λιώστε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ.
- Προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίστε να σοτάρετε το κρεμμύδι και σκόρδο. Πασπαλίστε τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι. Αφού ροδίσουν, προσθέστε το τσίλι και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Ακολούθως προσθέστε το ζωμό και την ντομάτα και αφού κοχλάσουν χαμηλώστε τη φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και όλα τα μπαχαρικά της συνταγής: κύμινο, κόλιαντρο, ρίγανη, ανάμεικτα μπαχαρικά, και κανέλα.
- Σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Τελευταία προσθέστε τα αμύγδαλα και σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφαιρέστε από φωτιά και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σουσάμι.
Σερβίρετε με ρύζι