Υλικά για 4 άτομα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο, Cusina
- ¼ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα, Freshona
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 1 μικρή συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα, Freshona
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο, ντομάτα, κύμινο, σαφράν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το καλαμπόκι.
- Αφού κοχλάσει το υγρό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
- Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι και σερβίρετε.