Για την γέμιση
- Μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες
Για την κρέμα κάσιους
- 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους, Alesto
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
- 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα ρολά
- 3 μέτριες μελιτζάνες
- 6 μέτρια κολοκυθάκια
- Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Για το σερβίρισμα
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
- Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής:
Για τα μανιτάρια σοτέ
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Βγάζετε τα μανιτάρια από τη φωτιά, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε
Για την κρέμα κάσιους
- Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε τα από 8 μέχρι 24 ώρες.
- Στραγγίξτε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέθετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μίγμα.
Για τα λαζάνια
- Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα, κατά μήκος της κάθε πλευράς. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
- Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα μισή ώρα να στραγγίσουν από τα υγρά τους, σε χωριστά σουρωτήρια.
- Όταν στραγγίσουν, ξεπλένετέ τα καλά, για να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
- Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με λάδι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, μέχρι να πάρουν χρώμα (15’ περίπου). Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Επάνω σε σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι και από πάνω του μια φέτα μελιτζάνας.
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους.
- Τοποθετήστε από επάνω τους ακόμα ένα κομμάτι μανιτάρι και τυλίξτε τα.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Για την παρουσίαση
- Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
- Αφού τοποθετήσετε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, βάλτε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
For the filling
- Portobello mushrooms chopped into thick slices
For the creamed cashews
- 2 cups unroasted cashews, Alesto
- ½ cup fresh orange juice
- 2 tsp fresh lemon juice
- 1 garlic clove
- ¾ tsp Himalayan salt, Deluxe
- ¼ tsp black pepper, Kania
- 6 fresh basil leaves
For the rolls
- 3 medium aubergines
- 6 medium courgettes
- Himalayan salt, Deluxe
- Olive oil, Archaika
To serve
- 1 pack Napoli tomato sauce, Nostia
- Finely-chopped basil or parsley
Preparation:
For the sautéed mushrooms
- Heat a frying pan at a high temperature and add the olive oil. Add the mushrooms and sauté until they are golden.
- Remove the mushrooms from the heat, drain them, place them on a plate with absorbent kitchen paper and season with salt and pepper
For the creamed cashews
- Cover the cashews with cold water and soak for 8 to 24 hours.
- Drain the cashews and put them in a food processor along with the other ingredients. Puree them until the mixture is creamy.
For the lasagne
- Wash the aubergines and remove a thin slice from the skin along the length of each side. Chop the aubergines and the courgettes into thin slices.
- Salt the vegetables and leave them for half an hour in separate strainers to drain their liquid.
- When drained, rinse them thoroughly to remove the salt and dry them on kitchen paper.
- Put the vegetables onto a tray lined with greaseproof paper and brush them with olive oil.
- Bake them in a preheated oven at 190°C until they are golden (around 15 minutes). Remove from the oven and leave to cool.
- Put a courgette slice on a chopping board and then place an aubergine slice on top of it.
- Place a large mushroom piece on one edge and on top of that put a large soupspoon of creamed cashews.
- Place another mushroom piece on top and then roll them up.
- Repeat with the remaining aubergines and courgettes.
To serve
- Drizzle a serving dish with the tomato sauce.
- Place the vegetable rolls on the dish, pour a little of the tomato sauce over the rolls, and garnish with finely-chopped basil or parsley.