Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Aνεμόμυλοι από σφολιάτα με μαρμελάδα, κρεμώδες τυρί και μούρα

Υλικά για 24 ανεμόμυλους

  • 1 συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), KARDIS
  • 400γρ. κρεμώδες τυρί, Linessa
  • 100γρ. μαρμελάδα μούρων, Deluxe
  • 2 αυγά χτυπημένα, για το άλειμμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Rivercote

 

 

Για την διακόσμηση

  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, Belbake
  • 24 μούρα του δάσους, Green Grocer’s
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε δύο ξεχωριστά μπολ, ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί και στο άλλο τη μαρμελάδα.
  2. Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα διαστάσεων 10×10 εκ. Το ίδιο κάνετε και για τη δεύτερη συσκευασία (ζύμη).
  3. Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε τέσσερις διαγώνιες γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
  4. Τοποθετήστε στο κέντρο μια κουταλιά μαλακό τυρί.
  5. Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ανεμόμυλους φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τους ανεμόμυλους με το αυγό και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  8. Τοποθετήστε στο κέντρο την μαρμελάδα, το μούρο, φρέσκα φύλλα δυόσμο και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
  9. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Ingredients for 24 windmills

  • 1 pack ready puff pastry sheets (size 40×32 cm.), KARDIS
  • 400 gr. cream cheese, Linessa
  • 100gr. berry jam, Deluxe
  • 2 beaten eggs, for brushing
  • All purpose flour for flouring, Rivercote

 

For the glazing

  • Icing sugar for sprinkling, Belbake
  • 24 forest berries, Green Grocer’s
  • Fresh mint leaves
  • Lemon or orange zest

 

Method

  1. Mix the cream cheese in one bowl and the jam in the other.
  2. Sprinkle flour on your working surface and spread out the puff pastry and with the help of a large ruler and a pizza cutter cut the puff pastry into 12 squares 10×10 cm. Repeat with the second pack.
  3. Score each square with four diagonal lines, starting from the corner towards the centre of each square.
  4. Put a tablespoon of soft cheese in the middle.
  5. Shape each piece of dough into a windmill by folding four of the eight edges to the centre, pressing slightly so that they stick. Put in a baking tray lined with greaseproof paper.
  6. Pre-heat the oven to 180°C. Brush the windmills with the egg and bake in the oven for 20 minutes or until they are golden brown.
  7. Remove from the oven and leave to cool.
  8. Put the jam, the berry, the fresh mint leaves and the orange or lemon zest in the middle.
  9. Sprinkle with icing sugar.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X