Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Churros (Μεξικάνικοι λουκουμάδες) με σάλτσα σοκολάτας

Για την ζύμη

  • 3 κ.σ ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1/4 κ.γ αλάτι, Κυπάρι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 150γρ (1 1/8 φλιτζάνι αλεύρι), Rivercote
  • 1 μικρό αυγό

 

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vida d’or

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τoποθετήστε το βούτυρο, αλάτι, βανίλια, κανέλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής * με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι και ζεστάνετε το στους 200°C*.
  6. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια) σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλο σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος)
  7. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  8. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και πασπαλίστε τα κατόπιν με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  9. Σερβίρονται ζεστά.

Σημείωση:

* Εάν δεν έχετε θερμόμετρο μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασία με το να ρίξετε στο λάδι ένα μικρό κομμάτι ζύμης κι αυτό να ροδίσει σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
* Εάν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετήστε τη ζύμη σε χοντρή σακούλα τροφίμων και κόψτε από τη μία άκρη της ένα τριγωνάκι.

Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente


Υλικά

  • 400ml κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 250γρ  σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια, Bellarom


Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.

  

Ingredients (30 pieces)

For the dough

  • 3 tbsp unsalted butter, Milbona
  • 1/4tsp salt, Κypari
  • 1tsp vanilla essence, Belbake
  • ½ tbsp cinnamon powder, Kania
  • 150 gr. (1 1/8 cup of flour), Rivercote
  • 1 small egg

 

For the covering

  • 1 cup sugar, Belbake
  • ½ tbsp cinnamon powder, Kania
  • Vegetable oil for frying, Vida d’or

Preparation method

  1. Place the butter, salt, vanilla, cinnamon and water in a small fry pan and simmer. Add the flour stirring well to allow for a firm dough.
  2. Place the dough in a bowl and add the egg, stirring well.
  3. Then place the dough in a pastry bag with a star-shaped lip and let it rest for about 10 minutes
  4. At the same time, fry the vegetable oil at 200°C*.
  5. Hold the bag above the oil (just above the surface) and press it, forming striped laces.
  6. Control the flow of dough by pressing the lip with your finger ( so that the prefect shape is formed )
  7. Fry the laces, maximum three at a time, in very hot oil until they turn lightly golden
  8. Place them on a plate with kitchen paper to absorb he excess oil and then sprinkle them with the sugar and cinnamon mix.
  9. Serve hot.

 

Μexican chocolate sauce Caliente


Ingredients

  • 400ml fresh cream, Milbona
  • 250 gr. chocolate in small pieces, Bellarom


Preparation method

  1. In a pan, place the chocolate, add the fresh cream and simmer over medium heat. Stir well until chocolate melts but without getting burnt.
  2. Remove the pan from the heat and place the sauce in a small bowl next to the churros.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X