Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Vietnamese pork in lettuce leaves and sweet chili sauce

Ingredients (Serves 4-6)

 

For the pork:

  • thin, boneless pork chops. Epiloges
  • 5cm finely chopped ginger
  • 2 tbsp finely grated lemon grass or lemon zest

For the chili sauce:

  • 6-8 hot chili peppers
  • 1 tsp finely chopped hot chili pepper
  • ¼ cup (60ml) white vinegar Pason
  • 1 cup (250gr.) sugar, Belbake
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • Himalayan salt, Deluxe
  • 2 tsp. soy (optional), Vitasia

 

For the garnishings:

  • 20 fresh lettuce leaves
  • 1 grated carrot
  • 2 medium sized cucumbers, in thin slices
  • 1/2 bunch of fresh mint leaves
  • 1/2 bunch fresh coriander leaves
  • 2 hot peppers, in thin slices (optional)

 

 

Method

 

There are two ways to prepare the pork:

  1. Slice the pork into thin strips and sauté along with the ginger and the lemon zest until it browns. Place on a plate and let cool.

OR

  1. Place the pork whole in the pot along with the ginger and lemon zest and cook on a low heat, covered, for around 45 minutes until it softens. Let cool and then slice into strips and then pull apart using your hands.

For the sauce: Slice open the chili peppers and remove the seeds. Place them in hot water for around 15 minutes  (without boiling them). Remove the peppers and finely slice them.

 

  1. In a small pan, place the chili pepper, garlic, sugar and salt on a low heat. Cookuntilthesaucebinds.
  2. Let the sauce cool and add two tbsp of fish sauce or soy sauce. (optional).

 

To serve on the plate: On a plate, place the fresh lettuce leaves and press lightly with your palm until they flatten. Place the pork on top of the leaves.  .

 

  1. Place the pork on the lettuce leaves and pour the sweet chili sauce on top.
  2. Garnish with grated carrot, cucumber and mint and coriander leaves. Optional: use more hot chili peppers as garnish.

 

Υλικά για 4-6 άτομα

 

Για το χοιρινό:

  • 500γρ. λεπτές χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο, Epiloges
  • 5εκ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​λεμονόχορτο ή ξύσμα λεμόνι

 

Για τη σάλτσα τσίλι:

  • 6-8 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά τσίλι
  • ¼  φλιτζ. (60ml) λευκό ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. (250γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.γ. σόγια (προαιρετικά), Vitasia

 

Για τα συνοδευτικά:

  • 20 φύλλα φρέσκο μαρούλι
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 2 μέτρια αγγουράκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 2 καυτερές πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες (προαιρετικά)

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Μπορείτε να προετοιμάσετε το χοιρινό με δύο τρόπους:

 

  1. Η πρώτη μέθοδος είναι να κόψετε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες και να το σοτάρετε μαζί με το τζίτζερ και το ξύσμα, μέχρι να πάρει χρώμα. Ακολούθως το τοποθετείτε σε ένα πιάτο και το αφήνετε να κρυώσει.

 

  1. Η δεύτερη μέθοδος είναι να βράσετε το χοιρινό. Χωρίς να το κόψετε, τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα μαζί με το τζίτζερ και το ξύσμα και βράστε το σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ακολούθως αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε το σε λωρίδες, πρώτα με το μαχαίρι, και στη συνέχεια ξεχωρίζοντας τις ίνες με τα χέρια.

 

Για τη σάλτσα: ανοίξτε τις καυτερές πιπεριές τσίλι στα δυο και αφαιρέστε τους σπόρους. Ακολούθως τοποθετήστε τις σε καυτό νερό για 15λεπτά περίπου (χωρίς να τις βράσετε). Βγάλτε τις πιπεριές από το ζεστό νερό και ψιλοκόψτε τις.

 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά τσίλι, το λευκό ξίδι την κρυσταλλική ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτι, και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

  1. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και προσθέστε 2 κ.γ. σάλτσα ψαριού ή σάλτσα σόγιας (προαιρετικά).

 

Για το “στήσιμο” του πιάτου: Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα φρέσκα φύλλα μαρούλι και πιέστε τα ελαφρά με την παλάμη σας για να ανοίξουν και να τοποθετήσετε το χοιρινό.

 

  1. Τοποθετήστε το χοιρινό στα φύλλα του μαρουλιού και περιχύστε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.

 

  1. Γαρνίρετε με τριμμένο καρότο, αγγουράκι, τα φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου. Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε περισσότερες καυτερές πιπεριές για γαρνιτούρα.

 

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X