Υλικά για 8 άτομα
- 4 κ.σ. αλεύρι Rivercote
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 12 κ.σ. αλεσμένες νιφάδες δημητριακών Crownfield
- 4 κ.σ. τριμμένη καρύδα Atco
- 4 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε δυο κομμάτια (ή ολόκληρες)
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα Vitad’or
Για το σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, Belbake
- 8 μπάλες παγωτό βανίλια, Noblissima
- Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε ελαφρά κτυπημένα τα αβγά.
- Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετήστε τα αλεσμένα δημητριακά με την τριμμένη καρύδα (προαιρετικά).
- Αλευρώστε τις μπανάνες, βουτήξτε τις στο αυγό και αμέσως μετά πανάρετέ τις στα αλεσμένα
δημητριακά.
- Ζεστάνετε το φυτικό λάδι και τηγανίστε τις 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφαιρέστε τις μπανάνες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το
λάδι τους.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
- Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.