Ώρα για γλυκές απολαυστικές δημιουργίες

Στις 5 Μαρτίου 2016, πρώτο Σάββατο της Άνοιξης στη Λευκωσία, η Lidl Food Academy, στην οδό Στασικράτους 34, δημιούργησε ένα απολαυστικό εργοτάξιο παρασκευής αγαπημένων γλυκισμάτων, με την πολύτιμη καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου.

Οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl είχαν την ευκαιρία να μάθουν την τέχνη και τα μικρά μυστικά παρασκευής απολαυστικών γλυκισμάτων που συνοδεύουν το τσάι και όχι μόνο!

Όπως παρατήρησε ο  Chef Πετεβίνος, στην εισαγωγή του ‘’γλυκού’’ του μαθήματος, δεν είναι τυχαίο ότι η ζαχαροπλαστική ζωντάνεψε το 18ο αιώνα, αιώνα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ‘’Λαίμαργος αιώνας’’. Με αρχή τη Γαλλία, όπου οι ζαχαροπλάστες πρόσθεσαν τη ζάχαρη στις ζύμες τους μαζί με τη σοκολάτα, και αργότερα το 19ο αιώνα, με την εξάπλωση της αγγλικής συνήθειας του απογευματινού τσαγιού, η κατανάλωση μικρών γλυκισμάτων µε βούτυρο, κρέµες, φρούτα, έγινε καθημερινή απόλαυση που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Όπως πάντα, τα υλικά που δόθηκαν στις ομάδες των επίδοξων ζαχαροπλαστών της Lidl Food Academy ήταν προϊόντα που βρίσκονται στο Lidl, ενώ ο Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος μαζί με τον βοηθό του καθοδήγησαν τους τυχερούς μαθητές να παρασκευάσουν εξαιρετικά γευστικές, γλυκές δημιουργίες.

 

Οι συνταγές που δόθηκαν και με περισσό κέφι εκτελέστηκαν περιέλαβαν:

[/list]

 

 

Γλυκές μυρωδιές βανίλιας, βουτύρου και σοκολάτας, γαργαλιστικές γεύσεις φρεσκοψημένων κέικς, μπισκότων με φράουλα, και κρουασάν, πλημμύρισαν τον άρτια οργανωμένο και αποτελεσματικά εξοπλισμένο χώρο της Lidl Food Academy, με τους συμμετέχοντες να δοκιμάζουν τα αποτελέσματα της γλυκιάς τους εμπειρίας.

Η ποικιλία εξαιρετικών τσαγιών συνέβαλε στη γλυκιά πανδαισία και στην εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης της Lidl Food Academy: PASTRY-TEA TIME

 

X