Εγκαίνια Lidl Food Academy

Τις πόρτες της άνοιξε η Lidl Food Academy, η οποία είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί λάτρεις της μαγειρικής από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ακόμα και παιδιά. Πέραν των μαθημάτων μαγειρικής στην ακαδημία θα πραγματοποιούνται wine tastings και σεμινάρια διατροφής και ευεξίας.

«Μέσα σε πέντε χρόνια πέραν από το άνοιγμα 14 καταστημάτων Lidl στο νησί προσφέραμε και μαθήματα μαγειρικής. Η ζήτηση ήταν τεράστια για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο καινοτόμο πρότζεκτ της food academy», δήλωσε ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl, Ιάκωβος Ανδρεανίδης.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολλοί από την Ευρώπη για να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη ακαδημία», κατέληξε.

«Όλες οι υπηρεσίες της Ακαδημίας, όπως τα μαθήματα μαγειρικής, τα σεμινάρια διατροφής, γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κ.α. θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους πελάτες μας. Η Lidl Food Academy είναι η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης, της στήριξης και της αγάπης των πελατών μας », δήλωσε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βασιλική Αδαμίδου.

Στα εγκαίνια της ακαδημίας έδωσε το παρών του και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τη Lidl Cyprus για τη συμβολή της στην ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και για την ευκαιρία που δίνει στην προώθηση των παραδοσιακών, κυπριακών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ο Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου δήλωσε στην κάμερα του InBusinessNews πως η Lidl Food Academy, «το σπίτι της γεύσης» όπως το ονομάζει, στόχο έχει τον Κύπριο λάτρη της μαγειρικής ότι τα προϊόντα έχουν περισσότερους από ένα τρόπους να χρησιμοποιηθούν προσδίδοντας κάθε φορά διαφορετικό άρωμα και γεύση στο φαγητό.

Στην ακαδημία υπάρχουν έξι σταθμοί – εστίες οι οποίες στο σύνολο μπορούν να φιλοξενήσουν πέραν των 40 ατόμων. Οι μαθητές θα μαγειρεύουν με κυπριακά και ελληνικά προϊόντα. Ο σταθμός του εκπαιδευτή είναι εξοπλισμένος με οπτικοακουστικά μέσα και οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία μέσω τηλεοράσεων. Τα μαθήματα μαγειρικής θα παραδίδονται από τον Κύπριο σεφ Κωνσταντίνο Πετεβίνο.

 

Όλα τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες της Lidl μετά από κλήρωση. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει αρκεί να συμπληρώσει μια αίτηση συμμετοχής και να τη ρίξει στην κάλπη που βρίσκεται πίσω από τα ταμεία όλων των καταστημάτων μας από τις αρχές του 2016. Η Lidl Food Academy βρίσκεται στην Οδό Στασικράτους 34, στη Λευκωσία.

Στα επόμενα βήματα της Lidl Cyprus βρίσκονται τα εγκαίνια του δέκατου πέμπτου  καταστήματος στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό στην περιοχή Ύψωνα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 17 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, εντός του 2016 προγραμματίζεται η επέκταση του υφιστάμενου Κέντρου Logistics στη Λάρνακα, για τον πιο γρήγορο εφοδιασμό των καταστημάτων.

Μάλιστα, στο προσεχές μέλλον η Lidl Cyprus θα προχωρήσει στην επέκταση της γκάμας κυπριακών προϊόντων στα καταστήματά της προσθέτοντας και παραδοσιακά προϊόντα μετά από καταναλωτική έρευνα που έχει διεξάγει.

TOP