27 Μαίου 2023

9:00
Οι συμμετέχοντες του σημερινού σεμιναρίου καταφθάνουν στην Ακαδημία μας μας και ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα λαχταριστό μάθημα! Σήμερα η Ακαδημία μυρίζει Ιταλία και συγκεκριμένα, σπιτικές πίτσες!
09:30
Ξεκινάμε με την πρώτη μας συνταγή, τραγανή κρύα πίτσα με φέτα και φρέσκα λαχανικά, για μια πιο ελαφριά και χορτοφαγική εκδοχή της Ιταλικής νοστιμιάς!
10:00
Στη συνέχεια, μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε αυθεντική ζύμη πίτσας αργής ωρίμανσης. Ο Σεφ Πετεβίνος μας διδάσκει πώς να πετυχαίνουμε την τέλεια ζύμη κάθε φορά, ενώ παράλληλα μας δείχνει την παραδοσιακή τεχνική ανοίγματος του φύλλου.
11:00
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού η κλασική πίτσα Μαργαρίτα, η οποία ξεχωρίζει πάντα μέσα από την απλότητά της! Με υλικά όπως σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό, αποτελεί μια σταθερή γευστική αξία.
12:00
Συνεχίζουμε με μία υπέροχη παραλλαγή παραλλαγή της πίτσας, το καλτσόνε, με προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Οι μυρωδιές πλημμυρίζουν την Ακαδημία και μας ανοίγουν την όρεξη.
13:00
Κλείνουμε το σημερινό μας μάθημα με γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα! Μια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου μας εδέσματος, την οποία ανυπομονούμε όλοι να δοκιμάσουμε.
13:30
Η ώρα που περίμεναν όλοι οι συμμετέχοντες έφτασε επιτέλους. Τα εντυπωσιακά πιάτα που ετοιμάστηκαν στην κουζίνα, μεταφέρονται στην τραπεζαρία της Ακαδημίας όπου όλοι μπορούν να τα απολαύσουν! Μέχρι το επόμενο μάθημα…

Συνταγές Σεμιναρίου

Γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα

Κλειστή πίτσα (καλτσόνε) με προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Τραγανή κρύα πίτσα με φέτα και φρέσκα λαχανικά

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X