Υλικά για 2 άτομα
Για το ζωμό
- 700ml κρύο νερό
- Κελύφηγαρίδας από 250γρ. γαρίδες, Ocean Sea
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. φλούδα λεμόνι
- Κοτσάνια φρέσκου κόλιαντρου
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
Για τη σούπα
- 1 μικρή συσκευασία νούτολς, VITASIA
- 250γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, Ocean Sea
- 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 μανιτάριπορτομπέλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, VITASIA
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Πιπέρι, Kania
Γαρνιτούρες
- Φύλλα κόλιαντρο
- Φύλλα σπανάκι, Η κουζίνα μου
- Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Καλαμπόκι, Freshona
- 2 αυγά βραστά (προτιμότερο μελάτα)
- Τσίλι πιπεριά (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής
Για το ζωμό
- Καθαρίστε τις γαρίδες και βάλτε τακελύφη σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Προσθέστε όλα τα υλικά για το ζωμό και αφού κοχλάσει το νερό, σιγοβράστε για 10 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Στραγγίστε τα υλικά σε ένα μπολ και κρατήστε μόνο το αρωματικό ζουμί.
- Τοποθετήστε το ζουμί πίσω στη μέτρια κατσαρόλα.
Για τη σούπα
- Κοχλάστε ξανά το αρωματικό ζουμί που ετοιμάσατε στη μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε τανούτλς και λίγο πριν ψηθούν εντελώς προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (γαρίδες, μανιτάρια, καρότο).
- Ανακατέψτε και ψήστε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και τα λαχανικά (περίπου 3 λεπτά).
- Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, προσθέστε αλάτι (εάν χρειάζεται), πιπέρι και σβήστε τη φωτιά.
Για τις γαρνιτούρες
- Ετοιμάστε όλες τις γαρνιτούρες και βάλτε τις σε ξεχωριστά μπολάκια.
- Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αλάτι. Αφού κοχλάσει
το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα αυγά για 5’.
- Τοποθετήστε τα κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το ψήσιμο.
- Αφαιρέστε το κέλυφος και κόψτε τα αυγά στα δύο λίγο πριν σερβίρετε.
Για το σερβίρισμα:
- Αποσύρετε τη ζεστή σούπα από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολ.
- Γαρνίρετε τη σούπα με τις γαρνιτούρες γύρω–γύρω από την επιφάνεια.