Ingredients for 32 pieces
- 6 cups of all-purpose flour, sifted, Rivercote
- A pinch of Himalayan salt, Deluxe
- ½ cup margarine for Lent, melted, Vita D’or
- 2 sachets yeast, Belbake
- 2 tspsugar, Belbake
- 2 cups tepid water
For the filling
- 1 cup margarine for Lent, melted Vita D’or
- 8 tbspbrown sugar, Belbake
- 1 cup raisins, Alesto
- Ground cinnamon, Kania
For the coating
- 2 cups icing sugar diluted in 1 cup of water or honey, Glykanthi
Preparation
- Put the flour and salt into a bowl.
- Add the margarine and combine thoroughly.
- Stir in the sugar and yeast.
- Gradually add the water and knead thoroughly until you have a soft dough.
- Cover the dough and leave to proof and rise for 30 minutes.
- Shape the dough into small balls.
- Roll out each ball into a long, narrow sheet of dough. Brush the sheets with melted margarine and sprinkle with sugar and cinnamon. Then put raisins along their lengths.
- Roll the dough up into a sausage shape, starting from the narrow end of the sheet.
- Roll it up like a snail and then flatten with your hands to form a pie shape.
- Repeat the process with all the dough balls.
- Put them on a baking tray lined with greaseproof paper and leave to rise a little
- Bake in a preheated oven at 180 °C for 20 minutes.
- When they have cooked, remove from the oven and leave to cool.
- Drizzle with sugar glaze or honey.
Υλικά για 32 τεμάχια:
- 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη, Vita D’or
- 2 φακελάκια μαγιά, Belbake
- 2κ.γ. ζάχαρη, Belbake
- 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη Vita D’or
- 8κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 φλιτζάνισταφιδάκια, Alesto
- Κανέλα αλεσμένη, Kania
Για την επάλειψη
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι νερό ή μέλι, Γλυκάνθη
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη καιδουλεύουμε το μίγμα καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
- Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και τοποθετούμε κατά μήκος του τις σταφίδες.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε χοντρά κορδόνια, ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου.
- Στη συνέχεια περιστρέφουμε το φύλλο μας ελικοειδώς, σαν σαλιγκάρι, και το πιέζουμε καλά, σε πιτούλα, με τα χέρια μας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το ζυμάρι.
- Τοποθετούμε τα κίφιλλα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςΚελσίου για 20 λεπτά.
- Ότανψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα περιχύνουμε με γλάσο ζάχαρης ή με μέλι