Ingredients for 4 portions
For the kebab
- 600 gr chicken mince, from the butcher
- 1 large onion, grated (large holes) and strained
- 2 cloves garlic, finely chopped
- 2 tsp oregano, KANIA
- 1 tsp sweet paprika, KANIA
- 1 tsp powdered cumin
- 1 tsp lemon zest
- 4 tbsp pine cone, finely chopped, ALESTO
- Freshly-ground black pepper, KANIA
- Salt, KYPARI
For the tomato sauce
- 1 jar Napoli tomato sauce, NOSTIA
For the yoghurt sauce
- 1 tbsp fresh mint, finely chopped
- 1 large cucumber grated (large holes) and strained
- 200 gr feta, GALBO, crumbled
- 200 gr strained, PROMEL
To serve
- 4 pitta breads (for souvlaki)
- 1 sliced onion mixed with 1 tbsp finely-chopped parsley and 1 tsp sumac
Preparation
For the kebab:
- Mix all the ingredients together in a bowl and knead.
- Leave in the fridge for 1-2 hours. Shape the mince into long sausage shapes, insert wooden souvlaki skewers and grill.
- Brush the pitta bread with olive oil and cook them on the grill as well.
- Put the hot pitta onto a serving dish. Then remove the wooden skewers from the souvlaki and arrange it on top of the pitta.
- Drizzle with the hot tomato sauce.
- Spoon on the yoghurt sauce, garnish with the onion mixture and serve.
Υλικά για 4 μερίδες
Για τα κεμπάπ
600γρ. κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη και σταγγισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. ρίγανη, KANIA
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη, KANIA
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 4 κ.σ κουκουνάρι, ψιλοκομμένο, ALESTO
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας Νάπολι, NOSTIA
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο αγγουράκι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη και σταγγισμένο
- 200γρ. φέτα, ΓΑΛΠΟ, σπασμένη με τα δάκτυλα
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ΠΡΟΜΕΛ
Για το σερβίρισμα
- πίτες (για σουβλάκι)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ανακατεμένο με 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κ.γ. σουμάκι
Μέθοδος παρασκευής
Για τα κεμπάπ:
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώστε.
2. Αφήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάστε τον κιμά σε στενόμακρα μπιφτέκια, περάστε σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήστε στη σχάρα.
3. Παράλληλα λαδώστε τις πίτες και ψήστε στη σχάρα.
4. Τοποθετήστε τη ζεστή πίτα επάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ακολούθως, βγάλτε το μπιφτέκι από το ξύλινο σουβλάκι και τοποθετήστε το και αυτό επάνω στην πίτα.
5. Περιχύσετε με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας.
6. Με μια κουταλιά της σούπας προσθέστε το γιαούρτι και πασπαλίστε με το μείγμα του κρεμμυδιού και σερβίρετε.