Το καλοκαίρι δεν μένουμε νηστικοί αλλά μοιράζουμε τα γεύματά μας σε μικρά και ανάλαφρα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας  

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κατά παράδοση οι μήνες των διακοπών. Μία μεγάλη παύση από την καθημερινότητα όπου λίγο πολύ ή περισσότερο θα βρεθούμε σε κάποια ή κάποιες παραλίες. Εκεί, όμως, η παρουσία μας θέλει οργάνωση όσον αφορά στο φαγητό, ιδιαίτερα αν θα έχουμε μαζί μας και παιδιά. Γι’ αυτό λοιπόν μπαίνουμε στη διαδικασία να ετοιμάσουμε διάφορα καλούδια που θα μας κρατήσουν ενυδατωμένους, κυρίως και χορτάτους για όλη σχεδόν την ημέρα που θα αράζουμε ανέμελοι στην αμμουδιά.  

Μία βόλτα στους διαδρόμους της Lidl Κύπρου ήταν αρκετή για να μου δώσει πολλές και διάφορες ιδέες για μικρά, ανάλαφρα, χοσταστικά γεύματα και σνακ. Πρώτα-πρώτα, έριξα μια ματιά στα φρούτα. Έβαλα στο καρότσι μου καρπούζιεννοείται και πεπόνι το οποίο θα κόψω σε κύβους και θα τα συνδυάσω με χαλλούμι και υπέροχο προσούτο LUnico το οποίο είναι 16 μηνών ωρίμανσης και ταιριάζει ιδανικά με το πεπόνι.  

Μία πολύ εύκολη λύση που βρήκα στα ψυγεία των τυριών προέρχεται από την σειρά ιταλικών προϊόντων Italiamo. Πρόκειται για σκληρό τυρί Grana Padano κομμένο σε κύβους μέσα σε βολική συσκευασία που ανοίγει και κλείνει πολύ εύκολα. Ιδανικό για τα παιδιά, με μερικά πολύχρωμα ντοματίνια σε συνδυασμό με κριτσίνια με ηλιόσπορους Χρυσός Μύλος. Εύκολο γεύμα, απλό, χορταστικό που μπορείς να το διατηρήσεις και να το κουβαλήσεις πολύ εύκολα.  

Ακόμα μία ιδανική λύση για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους είναι τα ψημένα κεφτεδάκια πουλερικών της σειρά Chef Select που υπάρχουν σε συσκευασίες των έξι ή περισσότερων. Μπορείς άνετα να τα φας και παγωμένα, μαζί με μικρές κυπριακές πιτούλες κοκτέιλ από τον φούρνο της Lidl. Οι συγκεκριμένες πιτούλες μπορούν εύκολα να γίνουν πολλά και διάφορα χορταστικά σνακ. Μπορείτε γρήγορα να φτιάξετε από το σπίτι μικρά σαντουτσάκια με Milbona τυρί κρέμα με βότανα ή χωρίς Goldessa, μπορείτε να τα φάτε με το τυρί κύβους, με πεντανόστιμη γαλοπούλα ψητή σε φέτες «Αγροικία» που είναι το αγαπημένο μου. Αν θέλτε τυρί προτείνω το Tilseter της Milbona για την βελούδινη γεύση του και το υπέροχο λαδοτύρι Μυτιλήνης που είναι Π.Ο.Π ελληνικό προϊόν.  

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα το φυστικοβούτυρο, γι’ αυτό ένα σάντουιτς με πυτιρούχο ψωμί για τοστ με κομμάτια μπανάνας είναι ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα. Οι ώρες στην παραλία θα είναι αρκετές γι’ αυτό πέραν από τα μικρά γεύματα και τα φρούτα είναι αναγκαία και μία θρεπτική μπάρα. Οι αγαπημένες μου είναι οι «Growfield Nut Bars» με αμύδγαλα και λευκή σοκολάτα με ελάχιστες θερμίδες. Επίσης, προτείνω και τις «Nature Valley Protein» με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα χωρίς γλουτένη αλλά και τις Crunch Oats and Honey της ίδια σειράς.  

Τέλος, πέραν από το παγωμένο νερό δεν πρέπει να αφήσεις πίσω ξηρούς καρπούς, φυσικά ανάλατους και ωμούς που αντέχουν και τις ψηλές θερμοκρασίες. Η Lidl διαθέτει την σειρά Alesto η οποία φέρει και την σήμανση μειωμένης χρήσης πλαστικού με μία συσκευασία που ανοίγει πανεύκολα και κλείνει με ειδικό αυτοκόλλητο.  

Μία βόλτα στους διαδρόμους της Lidl Κύπρου αρκεί για να βρεις πολλές, εναλλακτικές, απλές λύσεις που θα τις προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες ώστε να περάσετε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα τις μέρες σας στην παραλία. Μην ξεχνάτε άφθονο νερό, μικρά γεύματα και ελάχιστα λιπαρά 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X