Sugar-free γλυκά με επιστροφή στην αγαπημένη μας Lidl Food Academy

Η νέα χρονιά μάς φέρνει ξανά μπροστά σε νέους στόχους, καινούργια ξεκινήματα και με την ελπίδα να επιτύχουμε όλα εκείνα τα σχέδια που ίσως έμειναν πίσω το 2023. Ένας από τους πρώτους μας στόχους, για να λέμε την αλήθεια, είναι να απωλέσουμε και τα κιλάκια των γιορτών, αφού τιμήσαμε δεόντως τα καλούδια των ημερών από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, μέχρι τα σοκολατάκια, τα τρουφάκια και το σπέσιαλ Christmas cake.  

Τα Χριστούγεννα, κύριος πρωταγωνιστής των τροφών που καταναλώσαμε δεν ήταν άλλος από την ζάχαρη, που αποτελεί κύριο συστατικό σε πολλά εδέσματα των ημερών που πέρασαν. Ας μην θεωρούμε, όμως, την ζάχαρη ως εχθρό, αλλά καλό θα είναι να την περιορίσουμε μετά από τόση κατανάλωση που κάναμε την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων. 

Αν και αγαπάμε την ζάχαρη, εντούτοις καλό είναι να την καταναλώνουμε με μέτρο, αφού δυστυχώς προκαλεί διάφορα προβλήματα στην υγεία μας. Ανάμεσα στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ζάχαρη είναι η συσσώρευση λίπους στα όργανα του σώματος, η πρόκληση προδιαβητικών και διαβητικών συμπτωμάτων, η καταπόνηση της καρδίας, οι συσπάσεις στα αιμοφόρα αγγεία, η αύξηση της χοληστερόλης και η ενίσχυση του αισθήματος πείνας και η κόπωση. 

Οι απανταχού γλυκατζήδες, όμως, μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές μορφές κατανάλωσης γλυκών χωρίς ζάχαρη, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αφού πλέον η ζάχαρη αντικαθίσταται με άλλες φυσικές γλυκαντικές ουσίες που μας προσφέρουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις sugar-free επιλογές, πώς να χρησιμοποιείτε αυτές τις γλυκαντικές ουσίες και παράλληλα ποια γλυκά και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο επόμενο σεμινάριο της Lidl Food Academy. 

To πρώτο σεμινάριο της LFA για το 2024, που θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 9:00 το πρωί, στον χώρο της ακαδημίας στην οδό Στασικράτους, θα προσπαθήσει να μας μυήσει σε ένα γλυκό κόσμο χωρίς… ζάχαρη. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι τα γλυκά χωρίς ζάχαρη με τον σεφ της ακαδημίας να μοιράζεται μαζί μας απλές και εύκολες συνταγές που θα μας γλυκάνουν την περίοδο αποτοξίνωσής μας από την ζάχαρη των γιορτών. Στα γλυκά εμείς δεν μπορούμε να πούμε όχι. Γι’ αυτό, για να αποφύγουμε λιγάκι την ζάχαρη κι όλες τις επιπτώσεις της λέμε ναι στα γλυκά χωρίς ζάχαρη. Η Lidl Food Academy έρχεται για να μας αποδείξει μέσα από ένα ευχάριστο πρωινό Σαββάτου ότι μπορούμε όντως να φτιάξουμε πλούσια σε γεύση γλυκά αν δεν βάλουμε ζάχαρη. Στις 20 Ιανουαρίου, λοιπόν, θα απενοχοποιήσουμε τα γλυκά στη ακαδημία της Lidl Κύπρου και θα μεταμορφώσουμε τα sugar cravings σε sugar-free! 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X