Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο και την ποικιλία των φρούτων του καλοκαιριού για εύγευστα γεύματα χαμηλά σε θερμίδες 

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι περισσότεροι βρισκόμαστε λίγο-πολύ εκτός σπιτιού και γενικότερα εκτός προγράμματος. Οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν, η όρεξη εξαιτίας και της ζέστης μειώνεται ενώ τις περισσότερες ώρες θα βρισκόμαστε είτε σε κάποια παραλία είτε σε χώρους που επιλέξαμε για τις διακοπές μας.  

Η ζέστη, λοιπόν, μας αποτρέπει από το μαγείρεμα και την κατανάλωση ζεστών γευμάτων, ενώ από την άλλη, στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε φρούτα για να επιλέξουμε και να τα βάλουμε σε νόστιμα κρύα γεύματα. Ακολουθώντας, λοιπόν, την εποχικότητά τους, τα φρούτα μπορούν να αποτελούν έτοιμα, υγιεινά, δροσερά και γευστικά γεύματα, τα οποία μπορούμε εύκολα να έχουμε μαζί μας, πάντα και παντού. 

Αυτή την περίοδο η φρουταρία των Lidl Κύπρου με εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα και την ποικιλία των φρούτων εποχής που ανοίγουν την ψυχή μου μόλις τα ακντικρίσω. Τα πλούσια αρώματα και τα όμορφα χρώματά τους με κάνουν να θέλω να τα βάλω όλα στο καρότσι μου.  

Πάντα αγαπούσα τα καρπούζια αλλά είχα ένα θέμα με το βάρος και το μεγάλο τους μέγεθος που με δυσκόλευαν στο κουβάλημα. Αρχικά, ένα μόνο άτομο, δύκολα θα καταναλώσει ένα μεγάλο καρπούζι 8-10 κιλών, γι’ αυτό ενθουσιάστηκα όταν στη φρουταρία της Lidl Κύπρου βρήκα τελευταία τα ελληνικά μίνι καρπούζια. Αποθηκεύονται άνετα στο ψυγείο, τα κουβαλάς πανεύκολα και τρώγονται μονομιάς. Τώρα το καλοκαίρι συνηθίζω να φτιάχνω σαλάτα με καρπούζι κομμένο σε κύβους, χαλλούμι επίσης σε κύβους, γλιστιρίδα, κόλιανδρο και ένα dressing από ελαιόλαδο, μηλόξυδο και φρέσκο λεμόνι. Το συνδυάζεις με παξιμάδι Χρυσός Μύλος ολικής άλεσης και έχεις ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο καλοκαιρινό γεύμα που άνετα μπορείς να το πάρεις μαζί σου και στην παραλία.  

Ένα άλλο ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να το εμπλουτίσετε με φρούτα και να το καταναλώσετε άνετα ως μεσημεριανό στην παραλία είναι μία πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με ζυμαρικά και ανανά. Συνήθως, χρησιμοποιώ τα φιογκάκα της σειράς Combino της Lidl, που τα βράζω για λιγότερο από οκτώ λεπτά. Κόβω πολύχρωμα ντοματίνια και πιπεριές, κρεμμύδι ψιλοκομμένο αν θέλετε, καλαμπόκι, φρέσκο ανανά, αγγουράκι για περισσότερη δροσιά και φιλέτο τόνου. Ανακατεύουμε μαζί και βάζουμε φρέσκο λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και έχουμε ένα υπέροχο, δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.  

Ένα ακόμα σούπερ καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί άνετα να γίνει ένα χορταστικό μίνι γεύμα είναι ο λευκός ανανάς που το βρίσκουμε στα ράφια της Lidl Κύπρου. Το συγκεκριμένο είδος ανανά έχει πολύ απαλή σάρκα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Τι ταιριάζει απόλυτα με τον ανανά; Μα τι άλλο από το προσούτο. Επιλέγω, υπέροχο προσούτο L’ Unico το οποίο είναι 16 μηνών ωρίμανσης και μαζί με ένα από τα είδη παξιμαδιών  Μαζί με παξιμάδια Χρυσός Μύλος θα έχετε ένα πολύ καλό και ελαφρύ γεύμα που θα σας κρατήσει.  

Τα φρούτα του καλοκαιριού μας προσφέρονται σε αφθονία αυτή την περίοδο και μπορούμε εύκολα να τα κάνουμε φρουτοσαλάτα, να τα βάλουμε σε ένα ζελέ φρούτων ή ακόμα να τα καταναλώσουμε φρέσκα και να τα συνδυάσουμε με λευκά τυριά όπως το παραδοσιακό κεφαλοτύρι Νάξου, την γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π, τη γραβιέρα Ίου αλλά και το Πεκορίνο Αμφιλοχίας, όλα της σειράς Νώμα που τα βρίσκεις στα ψυγεία της Lidl Κύπρου.  

Φέτος, τον Αύγουστο, αποτοξινωθείτε και βάλτε στην καθημερινότητά σας φρέσκα φρούτα. Μην διστάσετε να τα συνδυάσετε με τα γεύματά σας. Τολμήστε στην κουζίνα και βάλτε στις σαλάτες σας ροδάκινα, αχλάδια, σύκα και μήλα. Θα γίνουν πιο νόστιμα, δροσερά και με περισσότερες βιταμίνες. Και το καλύτερο θα έχετε και την απώλεια βάρους που τόσο επιθυμείτε.   

   

 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X