Για τη ζύμη
- 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 400γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα φράουλας
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ.
- Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκατοστών, κόψτε σε μικρούς κύκλους και τοποθετήστε τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Στους μισούς κύκλους κόψτε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ (ή ένα φλιτζανάκι) διαμέτρου 3 εκατοστών.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.
- Αλείψτε τα ολόκληρα μπισκότα με λίγη μαρμελάδα αλλά στο κέντρο τους τοποθετήστε περισσότερη μαρμελάδα (έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο).
- Πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.
- Ενώστε τα ολόκληρα μπισκότα μαζί με αυτά που έχουν τρύπα σαν ένα σάντουιτς.