Για τη βάση (ζύμη)
- 8 κ.σ καστανή ζάχαρη, Belbake
- 8 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 4 κ.γ μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ κανέλα, αλεσμένη, Kania
- 4 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
- 4 φρέσκα αυγά
- 8 κ.σ ηλιέλαιο, Vita D’or
- 4 μεγάλα καρότα, τριμμένα
Για την επικάλυψη (frosting)
- 600γρ κρεμώδες τυρί, Linessa
- 8 κ.σ φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ μέλι, ΓΛΥΚΑΝΘΗ
- 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
- Χρωματιστά ζαχαρωτά για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και ετοιμάστε 20 φορμίτσες μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα (φουέ).
- Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα ¾ της φόρμας.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο C για 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 5΄ μέχρι να κρυώσουν πριν το στόλισμα. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε.
- Για την επικάλυψη (frosting) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα (φουέ).
- Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματίσετε τις κορυφές των κέικ.
- Τέλος, πασπαλίστε με ζαχαρωτά.